Δειλά – δειλά ξεκίνησαν προετοιμασίες | Συγκρατημένοι οι επιχειρηματίες του τουρισμού για το καλοκαίρι

Με πολύ αργούς ρυθμούς έχει ξεκινήσει η προετοιμασία των τουριστικών επιχειρήσεων ενόψει της φετινής καλοκαιρινής περιόδου. Με την αβεβαιότητα να είναι δεδομένη όσον αφορά το πώς θα πάει φέτος η κίνηση αναφορικά με τους ξένους επισκέπτες, οι επιχειρηματίες περιμένουν τα πράγματα να πάνε καλύτερα από πέρσι που ήταν μια πολύ μέτρια χρονιά για τον τουρισμό. Για αυτόν τον λόγο και οι εργασίες σε τουριστικές επιχειρήσεις και καταλύματα πάνε αργά, αφού οι περισσότεροι περιμένουν κόσμο μετά από τις 15 Ιουνίου, ελπίζοντας περισσότερο στην Βρετανική αγορά που είναι η πρώτη σε πληθυσμό που έρχεται στο νησί μας.
Οι οικονομικές δυσκολίες είναι δεδομένες για τους επιχειρηματίες του τουρισμού, αφού η πανδημία τους έχει περιορίσει σε πάρα πολλά πράγματα. Παρόλα αυτά ελπίζουν ότι φέτος η κατάσταση θα είναι καλύτερη και θα είναι περισσότεροι οι επισκέπτες που θα ταξιδέψουν προς το νησί μας για τις διακοπές τους.
Στα θετικά για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο είναι ότι πάνε πολύ καλά οι εμβολιασμοί στη Βρετανία αφού στην πρώτη δόση έχουν ξεπεράσει το 46% και ήδη χτίζεται πολύ καλή ανοσία κατά του κορωνοϊού, ενώ και τα κρούσματα συνεχώς μειώνονται.
Αυτό το γεγονός γεμίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τους επιχειρηματίες που προσπαθούν να χαμογελάσουν και να δουν τα πράγματα με θετικό μάτι, ελπίζοντας ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά.
Όπως και να έχει η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τον τουρισμό της Ζακύνθου, με τους επιχειρηματίες να τονίζουν ότι αν και φέτος δεν πάνε καλά τα πράγματα κανείς δεν ξέρει πόσο μεγάλη θα είναι η οικονομική ζημιά για το νησί μας.

Νίκος Αμπελάς
Ιδιοκτήτης τουριστικής επιχείρησης

“Γενικά υπάρχει μεγάλη αμφιβολία. Η φετινή χρονιά, είναι μια χρονιά αμφιβολίας. Κατά γενική ομολογία από τους τουριστικούς πράκτορες είναι η σεζόν των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής. Δεν υπάρχουν κρατήσεις όπως συνηθιζόταν τέτοια εποχή. Είμαστε πολύ συγκρατημένοι. Προσπαθούμε να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Περιμένουμε και τις ανακοινώσεις και της 12ης Απριλίου από την Αγγλική Κυβέρνηση. Είναι μια περίεργη χρονιά και ο κόσμος πέρασε ένα δύσκολο χειμώνα. Αν ανοίξουν τα σύνορα της Αγγλίας όλοι θα ζητήσουν να πάνε διακοπές κάπου”.


Τάκης Μαμφρέδας
Ιδιοκτήτης ξενοδοχειακού συγκροτήματος

“Έχει ξεκινήσει η προετοιμασία. Ζούμε δύσκολες καταστάσεις. Προσπαθούμε να ανοίξουμε και να είμαστε έτοιμοι από αρχές Ιουνίου. Οι κρατήσεις που έχουμε είναι πολύ λίγες και ξεκινούν από 15 Ιουνίου. Νομίζω θα πάει καλά η σεζόν και θα έχουμε καλύτερη εικόνα σε σχέση με πέρσι. Πέρσι ξεκινήσαμε μια σεζόν με κορωνοϊό και προβλήματα και χωρίς τα εμβόλια. Φέτος το γνωρίζουμε όπως και τα πρωτόκολλα. Είναι σημαντικό να δουλέψει η σεζόν. Αν δεν δουλέψουμε και φέτος θα έχουμε φοβερό πρόβλημα για τον χειμώνα. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να εμβολιαστούμε πριν ξεκινήσουμε για να μην έχουμε πρόβλημα”.

Θοδωρής Παραστατίδης
Ιδιοκτήτης εποχιακού εστιατορίου

“Κάποιοι έχουν ξεκινήσει τις εργασίες. Εγώ ξεκινάω από αρχές αυτής της εβδομάδας. Όπως και να έχουν τα πράγματα οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι. Από τα λεγόμενα της κυβέρνησης πιστεύουμε ότι η σεζόν θα είναι λίγο μεγαλύτερη σε σχέση με πέρσι. Από την άλλη οι ξενοδόχοι δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν κρατήσεις μέχρι στιγμής, οπότε περιμένουμε. Από την πλευρά μας θα είμαστε πανέτοιμοι όπως και πέρσι. Ελπίζουμε η σεζόν να είναι λίγο καλύτερη σε σχέση με πέρσι”.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο