«Η δεύτερη φορά αριστερά θα είναι διαφορετικά..»

diaforetiko.gr

Ακούστηκε και αυτό στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την σύσταση προανακριτικής για τον κ. Παππά. Δια στόματος κ. Παύλου Πολάκη ακούσαμε ανάμεσα στα άλλα και αυτό. Τα περί δοσίλογων και μαυραγοριτών όσων είναι στη Νέα Δημοκρατία τα ξεπερνάνε χωρίς σχολιασμό. Ελπίζω η ζωή να μην τα φέρει άλλο τόσο ανάποδα ώστε να εμφανιστούν τέτοια φαινόμενα που γεννάνε τραγικές εποχές. Τώρα να κατηγορείς τη μισή κοινωνία για κάτι τέτοιο δεν τιμάει κανέναν. Θα ρωτήσω βέβαια τους κύριους της Προοδευτικής Συμμαχίας όπως λέγεται ,που πλαισιώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ πλέον. Συμφωνούν με όλα αυτά; Ο κύριος Τσίπρας τα βλέπει αυτά εντός του πλαισίου της Κεντροαριστερής στροφής; Ρώτησαν ειλικρινά και ιστορικά τον Κολοκοτρώνη και τον Μακρυγιάννη ; Ακόμη και τον Άρη Βελουχιώτη αν τους εκφράζουν αυτοί με τις πολιτικές τους επιλογές όπως τα μνημόνια και ή υπακοή στο ΝΑΤΟ; Τέλος πάντων απαντήσεις σε αυτά δεν υπάρχουν και εν τη ρύμη του λόγου όλα λέγονται.
Όμως το ‘θα είναι αλλιώς η δεύτερη φορά» τι σημαίνει;;; αυτό πρέπει οπωσδήποτε να απαντηθεί. Σημαίνει κάτι παρόμοιο με αυτό που διερευνάται τώρα; Δηλαδή έλεγχο των μέσων ενημέρωσης; Παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη; Οι αντίπαλοι στη φυλακή ; Αυτά οφείλει ο ΣΥΡΙΖΑ να τα απαντήσει και ο λαός να ξέρει και να κρίνει τελικά. Μήπως σημαίνει και ότι άμα ξανακερδίσουμε εκλογές δεν θα τις ξανακάνουμε; Είχε ακουστεί και αυτό από ένα στέλεχος της τότε κυβερνητικής πλειοψηφίας αυτό, ‘ότι οι εκλογές δεν χρειάζονται».
Θα εφαρμοστεί Δικτατορία του προλεταριάτου στη χώρα μας τον 21ο αιώνα; Καλό είναι να τα ξέρουμε αυτά. Η σιωπή του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στις «τοποθετήσεις» Πολάκη τι σημαίνουν; Ή συμφωνούν με αυτά ή τον θεωρούν γραφικό και τον αφήνουν να τα λέει απευθυνόμενος σε περιορισμένο ακροατήριο που δεν πρέπει να πάει χαμένο. Αν ισχύει το δεύτερο, κακόγουστο μεν αλλά παρήγορο. Πάντως πρέπει κανείς να θυμίσει στον κύριο Πολάκη ότι δεν έχει ούτε το αλάθητο, ούτε την κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Έχει μιλήσει ας πούμε, για διπλά βιβλία όταν ήταν Δήμαρχος.
Τα αριστερά διπλά βιβλία είναι αποδεκτά και καλά και τα άλλα, ας πούμε τα δεξιά είναι για φυλακή; Έχει πάρει δάνειο από τράπεζα που ήταν φύλα προσκείμενη στο κόμμα του, για οικογενειακή ανάγκη δε λέω όταν όλοι οι άλλοι παρά τις ανάγκες δεν πλησιάσαμε τις τράπεζες ναι ή όχι ; Και αρκετά άλλα… Έτσι λοιπόν για να παίρνουμε και απαντήσεις για το πώς βλέπει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους «αρμούς της εξουσίας» που δεν άλωσε και τώρα θα αλώσει (sic). Πάντως όλα αυτά, μάλλον είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πέραν του σοβαρού θεσμικού ατοπήματος που πρέπει με κάποιον τρόπο να απαντηθεί.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο