Οι συχνές αστοχίες του ΣΥΡΙΖΑ

ygeiamou

«Σύντροφοι πάλι αστοχήσατε;» Ρωτάει εύστοχα ο πολιτικός αναλυτής Γιάννης Σιδέρης από την ηλεκτρονική σελίδα liberal. Με ένα χονδροειδές ψέμα, από τα πολλά που διακινούνται τελευταία, τα επώνυμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανήμερα της Εθνικής επετείου, έβαλε την κοινωνία σε προβληματισμό. Ευτυχώς για πολύ λίγο μιας και τα ψέματα αυτά έχουν πάντα «κοντά πόδια». Για τα 10 εκ. self tests ο λόγος, τα οποία βρέθηκαν να καταγγέλλουν όλοι οι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση έστησε φωτογραφικό διαγωνισμό υπέρ της Simens. Όλα τα προβεβλημένα στελέχη, διαβεβαίωναν στα κοινωνικά δίκτυα και στα τηλεπαράθυρα, για τη μεγάλη μπίζνα, που ως ανοιξιάτικο δώρο θα έκανε ο Μητσοτάκης στη γνωστή Γερμανική εταιρεία.
Και όταν δημοσιεύτηκε ο κατάλογος, όχι μιας και δυο, αλλά 31 εταιριών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και έγινε γνωστό ότι ο φάκελος θα κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, όταν αποδείχτηκε ότι κυκλοφορούσαν εν πλήρη γνώσει τους fake news, μόνο ένας εξ όλων αυτών προσπάθησε να καταλαγιάσει τις εντυπώσεις, ο βουλευτής Κώστας Ζαχαριάδης. Δεν ζήτησε συγγνώμη επειδή αδίκως έπαιξαν με την ανασφάλεια των πολιτών. Αλλά τουλάχιστον παραδέχτηκε ότι «οκ, έκανε μια αστοχία ο ΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε.
Ο ίδιος βέβαια εξακολουθεί να αποκαλεί τον Πρωθυπουργό «Mr Bean», αυτό παρμένο από την αγγλική κωμική φιγούρα για, για τη δήλωσή του σχετικά με την επαναφορά του ράλι Ακρόπολις. Ισχυρίστηκε ότι έκανε παραλληλισμό με τον Βρετανό κωμικό επειδή και αυτός ενδιαφέρεται για τα αυτοκίνητα, ακολουθώντας την κατασκευασμένη μυθολογία των troll του ΣΥΡΙΖΑ στο twitter.
Ήρθε κατόπιν ο θεωρούμενος σοβαρός του ΣΥΡΙΖΑ , Νίκος Φίλης, να αφήσει υπονοούμενα και να θολώσει τα νερά συνεχίζοντας το ψεύδος «ότι δήθεν πίσω από τις 31 εταιρείες είναι ο γερμανικός κολοσσός, αλλά δεν φαίνεται και άλλα τέτοια αστήρικτα ευτράπελα».
Το δε Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του αντί να σιωπήσει, μιλάει για γίδα στον ώμο, ακόμη και μετά τα όσα αποκαλύφτηκαν.
Στο τέλος ζητάει και διακομματική επιτροπή για όλες τις προμήθειες και δαπάνες για την πανδημία. (Μετά τον υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, μετά τον αρχηγό αστυνομίας από διακομματική επιτροπή, μετά το μορατόριου, τώρα και διακομματικές προμήθειες ). Είναι βέβαιο ότι μια τέτοια αποδοχή από την κυβέρνηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και να ακούγεται «καλή» και «εύηχη», θα μας έφερνε στο καλοκαίρι με τις γνωστές πολιτικές διαφωνίες για να έχουμε ίσως τα τεστ, ενώ η κατάσταση επιβάλει αυτό να γίνει άμεσα. Πρέπει εκεί στην Κουμουνδούρου να συνειδητοποιήσουν, ότι η κυβέρνηση κυβερνάει και κρίνεται στις εκλογές, ενώ η αντιπολίτευση ελέγχει. Θεμιτό φυσικά να κάνει και εποικοδομητικές προτάσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ούτε συγκυβέρνηση ούτε ευνουχισμό του κοινοβουλευτικού έργου. Αν θέλουν να τους ξανά εμπιστευθεί ο λαός, ας αφήσουν τα γνωστά troll και τα fake news. Ας ετοιμάσουν προτάσεις και λύσεις που διευκολύνουν τους πολίτες σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, παρεμβαίνοντας σε λάθη και αστοχίες της κυβέρνησης που υπάρχουν και όχι ποντάροντας, πότε στο κλείσιμο και πότε στο άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων, στην αποτυχία των μέτρων. Μάλλον δεν παρακολουθούν καθόλου και το τι συμβαίνει στον κόσμο. Συγκριτικά με πολλές άλλες χώρες, τα πηγαίνουμε καλύτερα σε όλα και στους εμβολιασμούς. Αυτά η κυβέρνηση τα έχει πιστωθεί, στο καλύτερο από εδώ και πέρα θα κριθεί και σε αυτό χρειάζεται και η αντιπολίτευση με προτάσεις και κριτική όπου χρειάζεται. Με αδιάσειστα στοιχεία όμως, όχι «αστοχίες ολκής».

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο