Ζάκυνθος| Απλός και λιτός ο εορτασμός της 25 Μαρτίου 2021


Με μια τεράστα σημαία να κυματίζει ψηλά καταμεσής τις πλατείας του Εθνικού μας ποιητή Διουνίου Σολωμού, παρουσία των αρχών και ελάχιστου κόσμου ο φετινός επετειακός εορτασμός στο νησί μας έγινε χωρίς τις καθιερωμένες παρελάσεις αλλά μόνο με την τέλεση δοξολογίας, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, καθώς και την κατάθεση στεφάνων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

    Στις 10.30 το πρωί έγινε Επίσημη Πανηγυρική Δοξολογία (με περιορισμένο αριθμό ατόμων και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, στην οποία χοροστάτηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ.κ. Διονύσιος Δ΄, με το ιερατείο της πόλης και εκφώνηση πανηγυρικού λόγου.

    Στις 11:00 π.μ. ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων.Στις 11:30 π.μ. έγινε απόδοση τιμών και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές του τόπου στο Εθνικό ποιητή Διονύσιο Σολωμό, στο Λόφο του Στράνη, όπου εμπνεύστηκε και έγραψε τον Εθνικό Ύμνο ενώ ομάδα ζακυνθινών λαικών τραγουδιστών, απέδωσε απόσπασμα απο τον Εθνικό Ύμνο.


    Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο