Με την πλάτη στον τοίχο οι σχολές οδηγών | Στον “αέρα” οι υποψήφιοι οδηγοί που έμειναν χωρίς μαθήματα λόγω lockdown

evros-news.gr

Στο “περίμενε” είναι από τον περασμένο Νοέμβριο σχολές οδηγών της χώρας αλλά και του νησιού μας καθώς δεν έχει επιτραπεί να λειτουργήσουν έστω και με αυστηρά υγειονομικά μέτρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκονται σε μεγάλη οικονομική δυσκολία, ενώ στον “αέρα” είναι και πολλοί υποψήφιοι οδηγοί που δεν μπορούν να κάνουν μάθημα και να πάρουν το απαιτούμενο δίπλωμα για τις προσωπικές ή επαγγελματικές τους μετακινήσεις.
Αυτό έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τους ιδιοκτήτες των σχολών οδηγών καθώς δεν ξέρουν τι μέλει γενέσθαι, ενώ το lockdown δεν λέει να αρθεί για τον κλάδο τους παρά το γεγονός ότι έχουν τη δυνατότητα να τηρήσουν ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα.
“Είναι πάρα πολλοί που έρχονται και ρωτάνε γιατί θέλουν να βγάλουν δίπλωμα για μηχανάκι και αυτοκίνητο. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη λίστα αναμονής. Δεν μπορούν να πιάσουν δουλειά και να εργαστούν. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Εμείς προσπαθούμε να ξεκινήσουμε τα μαθήματα, τηρώντας φυσικά όλα τα μέτρα ασφάλειας από τον κορωνοϊό. Δεν είμαστε εμείς το πρόβλημα, από τη στιγμή που λειτουργούν τα σχολεία. Εμείς μπορούμε να προφυλάξουμε τους μαθητές. Είμαστε κλειστοί από τον Νοέμβριο” τόνισε για το θέμα ο Κωνσταντίνος Στραβοπόδης που είναι ιδιοκτήτης σχολής οδηγών.
Ο κ. Στραβοπόδης του σχολίασε ότι οικονομικά οι σχολές οδηγών έχουν ενισχυθεί μόνο με τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές, ενώ και εκεί υπάρχει θέμα από τη στιγμή που πρόπερσι και λόγω της απεργίας των εξεταστών νέων οδηγών, οι σχολές δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν. Αυτό σημαίνει ότι τα λειτουργικά έξοδα για τις σχολές οδήγησης δεν μπορούν να καλυφθούν.
Μάλιστα από εκεί και πέρα σημείωσε ότι γύρω στους 300-400 μαθητές περιμένουν να μάθουν όσα χρειάζονται για να αποκτήσουν δίπλωμα αυτοκινήτου, ενώ σημείωσε και τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
“Δεν μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν μαθήματα, ούτε καν θεωρητικά. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να φτιάξουν τα χαρτιά τους και να είναι έτοιμη η καρτέλα των εκπαιδευόμενων. Εμείς ζητάμε να ανοίξουν άμεσα οι σχολές οδηγών και να ξεκινήσουμε μάθημα. Όταν θα ανοίξουμε σίγουρα δεν θα μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα και δεν θα μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε όλους”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη το πρωί θα γίνει πορεία πανελλαδικά από τις σχολές οδηγών που θα περάσουν από το Υπουργείο Οικονομικών και Εσωτερικών. Στο έγγραφο τους μεταξύ άλλων αναφέρουν τα εξής:
“Συνάδελφοι. Το Συντονιστικό Όργανο Σωματείων της Αττικής λαμβάνοντας υπόψιν τα ακόλουθα: 1. Tη δραματική οικονομική κατάσταση που έχουμε περιέλθει λόγω της αναστολής από 6 Νοεμβρίου του 2020, 2. Τη συνεχιζόμενη ροή των εξόδων που συνεχίζουν να υφίσταται (ΔΕΚΟ, ασφάλιστρα οχημάτων, ΕΦΚΑ, δάνεια κλπ), 3. Την απόλυτα ανεπαρκή στήριξη της πολιτείας, 4. Την επιδεινούμενη κατάσταση της πανδημίας που απομακρύνει το ενδεχόμενο λήξης της αναστολής, 5. Ότι η πλειοψηφία των εκπαιδευτών είναι αντιμέτωποι με το λουκέτο.
Με στόχο τη διεκδίκηση της επιβίωσης του εκπαιδευτή οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής στην αναστολή Covid 19 αποφάσισε τη διεξαγωγή κινητοποίησης με τη μορφή αυτοκινητοπορείας καλώντας κάθε εκπαιδευτή να λάβει μέρος.

Οι σχολές οδηγών ζητούν εδώ και τώρα λύση στα προβλήματα τους, ειδάλλως θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο