Κύριε Χρυσοχοΐδη τελειώστε το τώρα

newsique

Έχουμε γράψει αρκετές φορές σε αυτή τη στήλη, για την κόπωση της κοινωνίας, για τις αγωνίες των ανθρώπων για το αύριο, όπως και για την υπομονή, την κατανόηση και το φως στο βάθος του τούνελ που φαίνεται μέσω των εμβολίων. Προχθές γράφαμε ως ευχή και παράκληση προς τους πολίτες, να δείξουμε λίγο υπομονή ακόμη. Όμως η υπομονή μπορεί να εξαντληθεί, η αγανάκτηση να ξεχειλίσει και το μέτρο να χαθεί. Δεν χρειάζονται πολλά, φτάνει ένα γεγονός μια κακή στιγμή, μια ηλίθια συμπεριφορά για να τιναχτούν όλα στον αέρα και να πάει χαμένη η προσπάθεια τόσων μηνών. Γιατί τα λέω αυτά: Έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο ένα βίντεο από την περιοχή της Νέας Σμύρνης, που δείχνει αστυνομικούς να έχουν περικυκλώσει έναν νέο άνθρωπο, να τον έχουν ακινητοποιήσει και ένας εξ αυτών, ίσως και δεύτερος, ένας όμως σίγουρα, τον χτυπάει με το γκλοπ αλύπητα σε όλο του το σώμα, ευτυχώς όχι στο κεφάλι. Το είδα το βίντεο δέκα φορές και δεν τρέφω καμία αμφιβολία για τον αντιεπαγγελματισμό το λιγότερο των συγκεκριμένων αστυνομικών, που επέδειξαν τουλάχιστον αδιαφορία να συγκρατήσουν αν μη τι άλλο τον συνάδελφο τους. Το όλο περιστατικό ούτε το γνωρίζω, ούτε πως ξεκίνησε, ούτε τι ειπώθηκε, αυτό όμως δεν αλλάζει την ουσία που προσφέρει η εικόνα. Όποια και να ήταν η πράξη, η αταξία, ο λόγος του αστυνομικού ελέγχου, τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες, προσβάλλουν όλη την αστυνομία και αμαυρώνουν την προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Κύριε Υπουργέ, ο κόσμος πλέον έχει φτάσει στα όρια του και είναι λογικό. Δεν έχει δουλειά ,δεν έχει λεφτά, στερείται μέρος της ελευθερία του και φοβάται το αύριο…
Από την άλλη τα όργανα τάξης πρέπει και αυτά να κάνουν την δουλειά τους, δεν το αμφισβητεί κανείς λογικός.

Εποπτεύουν και ελέγχουν να τηρούνται τα μέτρα για την αντιμετώπιση του covid, πολλές φορές πιεζόμενοι από τους προϊσταμένους τους να βρουν οπωσδήποτε παραβάτες, είναι κοινό μυστικό πλέον, αυτό όμως δεν δικαιολογεί με τίποτα, τις βίαιες συμπεριφορές και τον υπερβάλλοντα ζήλο!!!!!
Χρειάζεται υπομονή και επαγγελματισμός, αλλιώς θα οδηγηθούμε σε περίεργες καταστάσεις… Τα έχουμε ξαναζήσει την εποχή της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, το εύφλεκτο υλικό υπάρχει και κυκλοφορεί λόγω Κουφοντίνα. Σε αυτό η κοινωνία δείχνει να στέκεται με την μέρος της Κυβέρνησης και των δυνάμεων που δεν θέλουν να περάσει ο εκβιασμός και στέλνουν το μήνυμα μέσω των δημοσκοπήσεων. Αν όμως όλα μπερδευτούν με αντιδράσεις, απαράδεκτης συμπεριφοράς της Αστυνομίας σε ελέγχους για την πανδημία, τότε το μείγμα θα αλλάξει, το δίκιο και το άδικο θα αναμειχθούν και θα αθροιστούν και ο «Θεός να βάλει το χέρι του». Έχουμε ξαναγράψει ότι η Αστυνομία δεν είναι ο καλύτερος οργανισμός για τον έλεγχο της εφαρμογής των νόμων στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Κυρίως αν είναι μόνη της, ανεξέλεγκτη, πιεσμένη και με λάθος μήνυμα ότι από την ηγεσία, υπάρχει ανοχή στην αυθαιρεσία.
Κύριε Υπουργέ οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες. Ένα δυο ακόμη περιστατικά σαν αυτό της Νέας Σμύρνης και η κατάσταση μπορεί να μην ελέγχεται. Κόψετε τώρα «κεφάλια» «χέρια» και διορθώστε μυαλά. Μην χάσουμε την προοπτική να βγούμε από την κρίση της πανδημίας, επειδή ελάχιστοι δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Ακόμη και η σύλληψη του γιου Κουφοντίνα μπροστά σε κάμερες υπερβολή ήταν. Ίσως είναι ο μόνος που έχει δικαίωμα, ακόμη και μόνος του, να διεκδικήσει κάτι καλύτερο για τον πατέρα του και τη διαβίωση του στη φυλακή. Όπως κάθε παιδί για τον γονιό του, όποιος και να είναι, ότι και αν έκανε. Δεν πρέπει να ξανασυμβούν αυτά τα υπερβολικά, αλλά ικανά από μόνα τους να ανάψουν πυρκαγιές. Χρειάζεται υπομονή και δύναμη απ’ όλες τις πλευρές για λίγο ακόμη. Στο τέλος πάντα το φως και η ελπίδα κερδίζει. Μην τα χαλάσουμε όλα, επειδή κάποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Και ένα τελευταίο: Φτάνει πια κάποιοι εύκολα να μιλάνε για χούντες, φασισμούς και αστυνομοκρατία. Πέραν της ανιστόρητης υπερβολής, στέλνουν και λάθος μήνυμα στους νέους που δεν γνωρίζουν από πραγματική χούντα και φασισμό. Έλεος πια, παρά τα όποια επί μέρους λάθη, έχουμε Δημοκρατία και εκλεγμένη κυβέρνηση κατά το Σύνταγμα, με ισχυρή αποδοχή ακόμη από την κοινωνία.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο