Ανήσυχη η σχολική κοινότητα | “Κλειστόν”… λόγω κρουσμάτων το 2ο Γυμνάσιο

•Δυο περιστατικά σε μαθητές και δυο σε εκπαιδευτικούς

Στην αναστολή λειτουργίας του 2ου Γυμνασίου προχώρησε η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ζακύνθου λόγω τω τεσσάρων θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού, με τα δυο να είναι σε μαθητές και άλλα δυο σε εκπαιδευτικούς του σχολείου. Μέχρι και τις 20 Μαρτίου οι μαθητές του σχολείου θα συνεχίσουν μέσω τηλεκπαίδευσης το μάθημα τους. Να σημειωθεί ότι πριν την αναστολή λειτουργίας είχαν μπει σε καραντίνα το Β1, το Β2 και το Β3 του Γυμνασίου, ενώ από το πρώτο κρούσμα σε μαθητή, είχαν μπει ως επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος σε 14ημερη καραντίνα οι εκπαιδευτικοί. Για το lockdown στο σχολείο έπαιξαν ρόλο τα δυο κρούσματα του περασμένου Σαββάτου, αφού συνολικά το 2ο Γυμνάσιο έφτασε στα τέσσερα θετικά περιστατικά.
“Ζήτησα από τον Διευθυντή του σχολείου να προχωρήσει στην ιχνηλάτηση και στην αποστολή της αναφοράς του ώστε να προχωρήσουμε και εμείς στις διαδικασίες και τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε με τη Διεύθυνση Υγείας” είπε για το θέμα αρχικά ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Διονύσης Πόθος.
Μάλιστα ο κ. Πόθος σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται κρούσματα σε εκπαιδευτικό, ενώ είναι παράλληλά και η πρώτη φορά που υπάρχει περιστατικό κορωνοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσα σε λίγες ημέρες.
“Ζήτησα να κάνουν πάλι οι καθηγητές rapid test στο συγκεκριμένο σχολείο. Έχω μιλήσει με την Αρμόδια Υπηρεσία και μου έχουν πει ότι καθημερινά μπορούν οι καθηγητές να κάνουν rapid test 13.-15.00 στο ΙΚΑ μέσω ραντεβού”.


Δ. Γεωργάνος: “Η έξαρση των κρουσμάτων
έχει χτυπήσει τις σχολικές μονάδες”

Για άλλη μια φορά το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση με τα συνεχόμενα κρούσματα σε εκπαιδευτικές μονάδες τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ζακύνθου Διονύσης Γεωργάνος, ο οποίος εκ νέου επισήμανε ότι είχε προειδοποιήσει για την αύξηση περιστατικών στα σχολεία από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
“Η αγωνία μας έχει ξεκινήσει από τον Σεπτέμβρη. Βλέπουμε ότι κορυφώνεται. Υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων και έχει χτυπήσει τις σχολικές μονάδες. Και επίσης αποδεικνύεται ότι τα παιδιά είναι ευάλωτα. Έχουν παρουσιαστεί γύρω στα 12-15 κρούσματα σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια. Και δεν είναι μόνο αυτό αλλά έχουμε και εκπαιδευτικούς πλέον. Και είναι φυσιολογικό από τη στιγμή που ένας εκπαιδευτικός είναι σε μια τάξη με πάνω από 20 μαθητές καταλαβαίνετε ότι και αυτοί θα κολλήσουν τον ιό”.
Την προσοχή των γονιών, των εκπαιδευτικών και των μαθητών ζήτησε ο κ. Γεωργάνος προκειμένου να προστατευτεί το νησί μας και να σταματήσουν να υπάρχουν κρούσματα.
“Όσα μέτρα και να πάρουμε, από τη στιγμή που υπάρχει συνωστισμός και δεν τηρούνται τα πρωτόκολλα όπως οι μετακινήσεις, οι συναθροίσεις και η τήρηση της μάσκας, είναι επακόλουθο να έχουμε αυτά τα φαινόμενα τις τελευταίες ημέρες και να έχει μπει ο κορωνοϊός περισσότερο στα σχολεία. Θέλει προσοχή από γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές”.
Μάλιστα ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του νησιού εστίασε στο θέμα των ελέγχων που πρέπει να γίνονται στα σχολεία ώστε να προστατευτεί ακόμα περισσότερο η κοινότητα από κρούσματα θετικά στον κορωνοϊό.
“Τα ράπιντ τεστ πρέπει να γίνονται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Απ’ ότι διάβασα στην Κέρκυρα και στη Λευκάδα υπάρχει αυτό το μέτρο. Γιατί όχι και στη Ζάκυνθο. Βέβαια θα χρειαστεί και η συγκατάθεση των γονέων”.
Η ανησυχία εξακολουθεί και είναι μεγάλη στο νησί μας λόγω των κρουσμάτων σε μαθητές και τώρα και σε εκπαιδευτικούς και η ελπίδα όλων είναι να υπάρξει μια ελάττωση της κατάστασης και η Ζάκυνθος να μην κινδυνεύσει να μπει στο βαθύ κόκκινο και σε ακόμα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο