Επίσημη πρόταση της ΑΓΕΖ στον Δήμο – Για τη δημιουργία δυο ανοιχτών γηπέδων

Στο πρωτόκολλο του Δήμου Ζακύνθου κατέθεσε επίσημη πρόταση ο σύλλογος της ΑΓΕΖ προκειμένου να δημιουργηθούν δυο ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ στο σημείο όπου ήταν το παλιό Κλειστό Γυμναστήριο στο Δημοτικό Στάδιο.
Συγκεκριμένα ο σύλλογος προχώρησε στην κατάθεση ενός φακέλου με πολλές και αναλυτικές λεπτομέρειες, ενώ προχωράει και σε συγκεκριμένες προτάσεις που είναι ιδιαίτερα σημαντικές.
Η πρόταση περιλαμβάνει τα εξής: «1. Αναλυτική αιτιολόγηση επιλογής του χώρου για την δημιουργία 2 ανοικτών γηπέδων μπάσκετ. 2. Ενδεικτικές εικόνες χωροθέτησης 3. Πλήρη μελέτη (2017) και επίσημο αναλυτικό τιμολόγιο μελέτης συνταγμένα από την Γ.Γ.Α. για 12ο γυμνάσιο Περιστερίου με το ίδιο αντικείμενο, από την οποία μπορεί – με ελάχιστη πλέον προσπάθεια – η τεχνική υπηρεσία του Δήμου να συντάξει την αντίστοιχη μελέτη. 4. Γενική κάτοψη της παραπάνω μελέτης. 5. CD με όλα τα παραπάνω αρχεία».
Ο σύλλογος της ΑΓΕΖ ελπίζει σε μια ουσιαστική αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, ώστε να δώσει μεγαλύτερο κίνητρο και σε νεαρά παιδιά να ασχοληθούν με το μπάσκετ ή τον στίβο.
Στον φάκελο που καταθέτει ο σύλλογος αναφέρει μάλιστα τα εξής: «Έχουμε τη χαρά να προτείνουμε την δημιουργία δύο ανοικτών σύγχρονων γηπέδων μπάσκετ στο χώρο του παλαιού κλειστού γυμναστηρίου, που κατεδαφίστηκε, εντός του ευρύτερου χώρου του Δημοτικού Σταδίου Ζακύνθου, βασιζόμενοι στην κοινή λογική, στην αναλυτική αιτιολόγηση της επιλογής του χώρου που συνοδεύει την επιστολή αυτή και στο πλάνο της ΑΓΕΖ για βελτίωση, αξιοποίηση και δημιουργία όλων των αθλητικών υποδομών του νομού μας, τουλάχιστον στα αθλήματα που μας αφορούν εκ του καταστατικού μας. Αν και η πρόταση μας αυτή αφορά μη χρησιμοποιούμενο χώρο στο Δημοτικό Στάδιο Ζακύνθου, αν ο Δήμος μας επιθυμεί την δημιουργία αναλογών υποδομών σε άλλους κοινόχρηστους χώρους όπως πχ το προαύλιο του μουσικού γυμνασίου ή της μαθητικής εστίας δεν υπάρχει από την πλευρά μας καμία αντίρρηση».
Μεταξύ άλλων ο φάκελος αναφέρει και άλλες λεπτομέρειες ιδιαίτερα σημαντικές τις οποίες σε επόμενο φύλλο της εφημερίδας μας θα τις αναφέρουμε αναλυτικά.
Για την ΑΓΕΖ παίζει σημαντικό ρόλο η αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου, με τον φάκελο να είναι λεπτομερής και να βοηθάει τον Δήμο σε περίπτωση που επιθυμεί να αξιοποιήσει και να δημιουργήσει ένα τέτοιο έργο