Συνάντηση Ακτύπη – Θεοχάρη | Προωθείται η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νησιού

Μια ακόμα συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού Χ. Θεοχάρη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ζακύνθου στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειάς του για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την καλύτερη δυνατή ανάδειξη του νησιού ως έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.
Κεντρικό θέμα κατά τη χθεσινή συζήτηση απετέλεσε η νέα νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού μέσω της οποίας υλοποιείται προηγούμενη πρότασή του για τη διαμόρφωση ενός ολιστικού σχεδίου αναβάθμισης του τουρισμού στη Ζάκυνθο. “Έτσι, με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού θα έχουμε τη δημιουργία των Destination Management Organizations (DMOs), δηλαδή Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών. Πρόκειται για Οργανισμούς οι οποίοι θα ιδρυθούν με πρωτοβουλία των Δήμων, και σκοπός τους θα είναι η συνολική αναβάθμιση των υποδομών του νησιού μας, η περαιτέρω ενίσχυση του brand name της Ζακύνθου ως τουριστικού προορισμού, και βεβαίως η ποιοτική αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος ώστε να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά του στο μέλλον”.
Παράλληλα, συζήτησε με τον Υπουργό και το επόμενο στάδιο ενίσχυσης του τουρισμού στη Ζάκυνθο που δεν είναι άλλο από την συμπερίληψη της Ζακύνθου στους πέντε κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Σημειώνεται πως σε περίπτωση που ευοδωθεί ο στόχος αυτός σημαντικά έργα υποδομών θα ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης, γεγονός που θα καταστήσει δυνατή την υλοποίησή τους σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα.
Βεβαίως, μείζον ζήτημα κατά τη συνάντηση αποτέλεσε και το ζήτημα της δημιουργίας του Φορέα Διαχείρισης του Ναυαγίου Ζακύνθου. “Μετέφερα στον Υπουργό όλες τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας γύρω από το ζήτημα αυτό. Από την πλευρά του ο Υπουργός με διαβεβαίωσε πως ο Φορέας δημιουργείται για τη διασφάλιση της ακεραιότητας των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δημιουργήσει κανένα απολύτως πρόβλημα στους ιδιοκτήτες των γύρω ακινήτων. Μάλιστα, ο Φορέας θα έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, ενώ τα όποια έσοδα θα έχει προβλέπεται ρητώς να διατίθενται για την ενίσχυση και ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων πλησίον του «Ναυαγίου».
Ακόμα, έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τις προοπτικές αξιοποίησης και ανάδειξης των ιστορικών εκκλησιαστικών μνημείων που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το πλάτωμα θέασης του κόλπου του Ναυαγίου.
Παράλληλα, έθεσα στον κ. Θεοχάρη τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που επιφέρουν τα συνεχιζόμενα lockdowns στους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους του νησιού μας, ενώ συζητήσαμε και τις προοπτικές για το άνοιγμα της φετινής τουριστικής σεζόν, καθώς η πανδημία συνεχίζει να δυσχεραίνει την ταξιδιωτική δραστηριότητα αλλά και τη λειτουργία των επιχειρήσεων”,
δήλωσε ο κ. Ακτύπης.

φωτο Χ. Θεοχάρη: kathimerini.gr


Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο