Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Ζακύνθου | Πανελλαδική στάση εργασίας για τα προβλήματα της υγείας

Στην σημερινή πανελλαδική στάση εργασίας τις ώρες 9πμ-3μμ που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου διαμαρτυρόμενοι πως οι υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι βρίσκονται ένα χρόνο τώρα επί των επάλξεων του υγειονομικού πολέμου, εξουθενωμένοι με αναστολή των κανονικών αδειών, αντιμετωπίζοντας μαζί με την πανδημία και τις χρόνιες παθογένειες του συστήματος.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, “οι δαπάνες για την υγεία μειώνονται εφέτος κατά 572 εκατ.ευρώ σε σχέση με πέρυσι αν και η πανδημία είναι σε εξέλιξη. Δεν υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης του εξοπλισμού και των υποδομών. Η όποια προσπάθεια αναβάθμισης στηρίζεται σε δωρεές που γίνονται λόγω πανδημίας.
Η ανοσία από τον εμβολιασμό αργεί. Η αντιμετώπιση του τρίτου κύματος επιβάλει καλύτερη οργάνωση του συστήματος στο επίπεδο της πρόληψης με περισσότερα και δωρεάν τεστ στην κοινότητα και ασφαλή νοσοκομειακή περίθαλψη με κατάλληλες υποδομές και επαρκή αριθμό ΜΕΘ.
Τα Νοσοκομεία είναι προσαρμοσμένα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Έχουν ανασταλεί τακτικά χειρουργεία, εξωτερικά ιατρεία με αποτέλεσμα να αυξάνεται η νοσηρότητα από άλλες ασθένειες.
Τα Νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού. Οι κενές οργανικές θέσεις είναι χιλιάδες.
Τα Εμβολιαστικά Κέντρα στα Νοσοκομεία δημιουργήθηκαν και στελεχώθηκαν με σκοπό να εμβολιάσουν το προσωπικό και μόνο. Εκ των υστέρων το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού να γίνει και στα Νοσοκομεία. Η πανδημία ανέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο την επικινδυνότητα και ανθυγιεινότητα των επαγγελμάτων Υγείας – Πρόνοιας. Έχουμε χάσει ήδη 25 συναδέλφους από κορωνοϊό. Πάνω από 5.000 έχουν νοσήσει από την αρχή της πανδημίας”.

Και διεκδικούν:
•Ένταξη στα ΒΑΕ
•Χαρακτηρισμό θανάτου συναδέλφων από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα
•Μονιμοποίηση εκτάκτων
•Ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση
•Αυξήσεις στους μισθούς
•Επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο