Ο Δ. Ακτύπης για το εμβόλιο της Astrazeneca: “Δεν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες για την εφαρμογή και στη Ζάκυνθο”

Πληθαίνουν ακόμα περισσότερο οι ερωτήσεις που αφορούν το εμβόλιο της AstraZeneca και τις ηλικιακές ομάδες 60-64 ετών. Αρκετοί είναι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες στο νησί μας, οι οποίοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους και ρωτούν επίμονα τις αρχές πότε θα έρθει προς τα εδώ η συγκεκριμένη εταιρία και το εμβόλιο της. Ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης αναφέρθηκε σε έλλειψη δόσεων, ενώ σημείωσε ότι μόνο ένας μικρός αριθμός Κέντρων έχει προμηθευτεί το εμβόλιο της AstraZeneca.
“Δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός εμβολίων για να δοθεί. Από τα 800 κέντρα έχει δοθεί σε 135-140 εμβολιαστικά κέντρα το συγκεκριμένο εμβόλιο. Εμείς συνεχίζουμε με το εμβόλιο της Pfzier και αν έρθει μεγαλύτερη ροή εμβολίων θα ανοίξει και σε έμας. 45,000 εμβόλια είναι μόνοΔεν υπάρχει μια ροή όπως είναι στην Pfizer Έχω κάνει και εγώ ερώτημα για αυτό το ζήτημα”.
Ο κ. Ακτύπης ζήτησε από τους πολίτες της Ζακύνθου να κάνουν υπομονή μέχρι να αυξηθούν οι δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, ενώ επισήμανε ότι από την άλλη πλευρά τα πράγματα πάνε καλύτερα με τη Pfizer.
“Προς το παρόν συνεχίζουμε με την Pfizer τους εμβολιασμούς. Αυτό έχει να κάνει με τον σχεδιασμό στρατηγικά του εμβολίου. Δεν έχουμε λόγο, ούτε καν οι υπουργοί. Η ομάδα αποφασίζει που θα γίνουν εμβόλια. Να κάνουν υπομονή οι συμπολίτες μας. Εμείς κοιτάμε να αυξηθεί η ροή των εμβολίων και να πάρουν εγκρίσεις και από τις άλλες εταιρίες για να έρθουν περισσότερα εμβόλια. Περιμένουμε τη Johnson & Johnson και διάφορα άλλα εμβόλια”.
Ο Βουλευτής Ζακύνθου αναφέρθηκε στο θέμα του εμβολιασμού τονίζοντας ότι μέχρι τώρα όλα βαίνουν καλώς και δεν υπάρχουν προβλήματα. “Πηγαίνει πολύ καλά ο εμβολιασμός. Δεν έχουμε επιπλοκές και όλα πάνε εξαιρετικά. Είναι ένα πολύπλοκο σύστημα, το οποίο φέρουμε εις πέρας. Με ραντεβού μοιράζονται τα εμβόλια για να μην πάνε χαμένες οι δόσεις και να γίνονται με ασφάλεια. Εκεί πάμε καλά. Από εκεί και πέρα το Υπουργείο γνωρίζει που γίνονται τα εμβόλια της Astra Zeneca. Εφόσον ανοίξει και σε εμάς είναι πιθανόν να γίνουν και αυτά τα εμβόλια”.
Για τη Ζάκυνθο είναι σημαντικό σύμφωνα με τον κ. Ακτύπη ότι γίνεται προσπάθεια να αυξηθούν οι εταιρίες που προσφέρουν εμβόλιο, ώστε να υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές προς τους πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν.
“Έχουμε τις υποδομές και τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι τέτοιο. Έχουμε φέρει και Τρίτη εμβολιαστική γραμμή στη Ζάκυνθο. Μπορούμε να κάνουμε και άλλων εταιριών τα εμβόλια”.
Όσον αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca η χαμηλή ποσότητα τους για την ώρα προβληματίζει τους πολίτες και συγκεκριμένα την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών που περιμένει να αλλάξουν τα δεδομένα σε σύντομο χρονικό διάστημα και να έρθει μια ικανοποιητική παρτίδα δόσεων και στο νησί μας για να λυθεί το θέμα ακόμα περισσότερο.

photo: naftemporiki


Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο