Συνάντηση φιλοζωικών με τον Βουλευτή | Αναζητούν λύση στο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων

Να βρουν άκρη στο θέμα με τα αδέσποτα προσπαθούν οι Φιλοζωικές οργανώσεις που πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Βουλευτή Ζακύνθου προκειμένου να του ζητήσουν να βοηθήσει και να βρεθεί μια άκρη. Θυμίζουμε ότι λόγω της απουσίας Δημοτικού Καταφυγίου ή Δημοτικού Κτηνιατρείου δεν μπορούν να φύγουν με υιοθεσία σκυλιά στο εξωτερικό.
“Κάναμε συνάντηση με τα υπόλοιπα σωματεία. Θα προσπαθήσει να μας βοηθήσει όσο μπορεί και ο κ. Ακτύπης. Θα μας βοηθήσει και ο Δήμος και θα στείλουν τα δικά τους email στο Υπουργείο. Και η Περιφέρεια θα πρέπει να μας βοηθήσει. Το θέμα είναι στο Υπουργείο πως θα το δουν το θέμα” δήλωσε για το θέμα η Δήμητρα Κοντονη που είναι μέλος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Zante Strays, ενώ έδωσε μια λύση που μπορεί να δοθεί για να διορθωθούν τα πράγματα.
“Η λύση είναι να αδειοδοτηθούν τα δικά μας καταφύγια είτε μόνιμα, είτε προσωρινά διότι και να θέλει ο Δήμος να φτιάξει ένα Δημοτικό Καταφύγιο εννοείται ότι δεν θα το φτιάξει άμεσα. Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε με τα αδέσποτα. Και μια προσωρινή αδειοδότηση για να πάρουμε για 1-2 χρόνια μέχρι να δει ο Δήμος τι θα κάνει και αν θα φτιάξει δικό του χώρο”.
Η κ. Κοντονή τόνισε μάλιστα ότι οι φιλοζωικές δεν συμφωνούν τόσο πολύ στο να φτιαχτεί ένα Δημοτικό Καταφύγιο, καθώς θα πρέπει κυρίως ο χώρος να διαχειρίζεται από εθελοντές που αγαπάνε τα σκυλιά και ξέρουν πώς να τα φροντίσουν.
“Δεν είναι στη δική μας ιδεολογία να φτιαχτεί κάποιο Δημοτικό Καταφύγιο διότι δεν θέλουμε να φτιαχτεί κάποιου είδους κολαστήριο. Προτιμάμε να το διαχειρίζονται οι εθελοντές, παρά Δημόσιοι Υπάλληλοι”.
Οι Φιλοζωικές περιμένουν οι αρχές να δώσουν λύση στα θέμα, καθώς αλλιώς προειδοποιούν ότι το πρόβλημα με τα αδέσποτα ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι πολύ μεγάλο και σοβαρό.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο