Ομαλή η επάνοδος των μαθητών στα Λύκεια | Δ. Πόθος: “Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα”

Χωρίς κανένα πρόβλημα κύλησαν τα πράγματα την πρώτη ημέρα του ανοίγματος της δια ζώσης εκπαίδευσης στα Λύκεια της Ζακύνθου. Μετά την επιστροφή του νησιού μας στο «πορτοκαλί» από το «κόκκινο» επετράπη και σε όλες τις βαθμίδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ανοίξουν, κάτι που έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα.
“Είχαμε προσέλευση μαθητών σε όλα τα σχολεία κανονικά. Οι απουσίες ήταν μεμονωμένες, όπως γίνεται φυσιολογικά. Έγινε ενημέρωση προς τους καθηγητές και προς τους μαθητές και κύλησαν όλα ομαλά. Πάντα είναι θέμα ατομικής ευθύνης γιατί ότι και να κάνει το σχολείο εάν δεν προσέχουμε εμείς οι ίδιοι υπάρχει πρόβλημα. Χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε το πρωτόκολλο” σημείωσε για το θέμα ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Διονύσης Πόθος, ο οποίος επισήμανε ότι από πλευράς των σχολείων τηρούνται όλα τα μέτρα, ενώ και η μετακίνηση των μαθητών με τα λεωφορεία έγινε χωρίς προβλήματα.
“Η προσέλευση γίνεται κανονικά. Τα σχολεία ακολουθούν το πρωτόκολλο. Αν υπάρχουν και άλλες είσοδοι στο σχολείο ανοίγουν Στα λεωφορεία έχουμε τονίσει να μην υπάρχει όρθιος μαθητής και έχουμε καλή συνεργασία με την Περιφέρεια και το ΚΤΕΛ Ζακύνθου. Όλα κύλησαν εντάξει αυτή την πρώτη μέρα”.
Ο κ. Πόθος έδωσε και τις δικές του συμβουλές προς τους μαθητές αλλά και τους γονείς για να κυλήσει ομαλά το υπόλοιπο της χρονιάς και να μην υπάρξουν άλλα προβλήματα.
“Να προσέχουν οι μαθητές. Να είμαστε όλοι υπεύθυνοι πρέπει. Αν κάποιος μαθητής δεν αισθάνεται καλά να κάθεται σπίτι και να ενημερώνει τον Διευθυντή του Σχολείου. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κατάσταση αλλά ευχόμαστε να μην χρειαστεί”.

Συνάντηση με Δήμαρχο
για το ΕΝΕΕΓΥΛ


Ένα από τα θέματα που απασχολούν τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι και η μεταστέγαση του ΕΝΕΕΓΥΛ, με τον χρόνο να έχει βρεθεί και να είναι στο Βουγιάτο. Για το θέμα μάλιστα θα υπάρξει και συνάντηση του Προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τον Δήμαρχο Ζακύνθου ώστε να δοθούν λύσεις σε όσα προβλήματα υπάρχουν. Επίσης θα συζητηθούν και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν από τον Δήμο και για άλλες σχολικές υποδομές.
“Έχω ζητήσει την αναβάθμιση στις τουαλέτες στα σχολεία και είχα ζητήσει ραντεβού με τον Δήμαρχο για το ΕΝΕΕΓΥΛ. Θέλουμε ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μετακομίσει το σχολείο στο Βουγιάτο” είπε ο κ. Πόθος, ο οποίος επισήμανε για άλλη μια φορά τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν όσον αφορά αρκετά σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
“Χρειάζονται παρεμβάσεις στη Λιθακιά και στο ΕΠΑΛ Ζακύνθου που έχει πρόβλημα στις τουαλέτες και στο γυμναστήριο του. Χρειάζεται ένα χρονοδιάγραμμα από τον Δήμο”.

ethnos

Στόχος της Δευτεροβάθμιας και του Προϊστάμενου είναι να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε τα σχολεία να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και να μπορούν να εξυπηρετήσουν τους καθηγητές και τους μαθητές.
Από εκεί και πέρα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει προωθήσει το θέμα τολυ εμβολιασμού των καθηγητών, αφού έχει ήδη ζητηθεί πόσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν και δίνεται αμέσως μετά συγκεκριμένη λίστα.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο