Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου | Προειδοποίηση για τηλεφωνικές απάτες σε πρατηριούχους

alphapatras.gr

Δεν δείχνουν να πτοούνται, παρα μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνουν και ξανα προς τη δόξα τραβούν αναζητώντας το εύκολο “μεροκάματο” οι επιτήδειοι που επιχειρούν να εξαπατήσουν πολίτες και να τους αποσπάσουν σημαντικά χρηματικά ποσά.
Κοινή, λοιπόν, θα μπορούσε να είναι η διαπίστωση πως αν οι απάτες είχαν εθνικότητα, τότε αυτή θα ήταν σίγουρα πολυεθνική. Κυρίως διότι οι απατεώνες, με τη συνδρομή ενίοτε και άλλων προσώπων, χρησιμοποιούν όλη τους τη φαντασία όταν πρόκειται για… καλή μπάζα.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση άγνωστοι να τηλεφωνούν σε ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων και επιχειρούν να τους αποσπάσουν χρήματα με τη γνωστή πλέον μέθοδο της τηλεφωνικής απάτης.
Ήδη σε τρια πρατήρια του νησιού μας, επιτήδειοι έχουν αποπειραθεί να αποσπάσουν τραπεζικούς κωδικούς με τη μέθοδο της τηλεφωνικής παραπλάνησης με την Διευθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου να προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμου του νησιού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Συγκεκριμένα, τηλεφωνούν στα πρατήρια, υποδυόμενοι τους εκπροσώπους γνωστής μεταφορικής εταιρείας του νησιού και με πρόσχημα κάποιο δήθεν μπέρδεμα στην κατάθεση χρημάτων στον λογαριασμό τους για καύσιμα ή κάτι αντίστοιχο και ισχυριζόμενοι ότι θα αποκαταστήσουν το “λάθος”, ζητούν τραπεζικούς λογαριασμούς και κωδικούς πρόσβασης, με σκοπό να καταφέρουν να μπουν στον λογαριασμό και να αποσπάσουν χρήματα.
Με αφορμή αυτά τα περιστατικά, καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περίπτωση που λάβουν τέτοιου είδους κλήσεις και μηνύματα, ώστε να αποφύγουν οικονομική εξαπάτησή τους. Παράλληλα, τους συμβουλεύει να μην πραγματοποιούν εξερχόμενες κλήσεις στους άγνωστους αυτούς διεθνείς αριθμούς, από τους οποίους δέχονται τις αναπάντητες ανεπιθύμητες κλήσεις και να μην καλούν στον αριθμό του αποστολέα του μηνύματος (sms) αλλά και να το διαγράφουν αμέσως, αφού και στις δύο περιπτώσεις ενδέχεται να υπάρχουν υψηλές χρεώσεις. Ιδιαίτερα προσεκτικά θα πρέπει να είναι τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας αλλά και νεαρά καθόσον ανυποψίαστα είναι πολύ εύκολο να μπουν στην διαδικασία να καλέσουν πίσω το νούμερο που βρήκαν στο κινητό τους.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: Τηλεφωνικά: 11188 – Στέλνοντας e-mail στο:[email protected] – Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): FEELSAFE E-COMMERCE. – Μέσω twitter: @CyberAlertGR.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο