Εικόνα σου είμαι, και σου μοιάζω!

“Όταν κοιτάς από ψηλά μοιάζει η γη σαν ζωγραφιά”…, ωστόσο, όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με την πραγματικότητα στο ωραίο και μόνο Τζάντε τότε αυτοδιαψεύδεσαι!
Και ω του θαύματος, να το παράδοξο που σε καθημερινή βάση προσθέτει νέα στοιχεία για την οδηγική συμπεριφορά και παιδεία μας.
Τελευταία πινελιά οι “παρεμβάσεις” στα κάγκελα που έχουν τοποθετηθεί στο σημείο που ενώνει τις Πλατείες Σολωμού, Αγίου Μάρκου και Δημοκρατίας με την οδό Εθνική Αντιστάσεως. Εκεί όπου άγνωστοι τα έσπασαν για να μπορέσουν να περάσουν το αυτοκίνητο τους και να παρκάρουν με άνεση ή να πραγματοποιήσουν κάθε είδους ανεφοδιασμό. Όχι μόνο συμπολίτες μας, αλλά και δημόσιες Υπηρεσίες και Οργανισμοί έχουν βρει το κόλπο για γρήγορο παρκάρισμα, επίσης, επάνω στο πεζοδρόμιο, τις νησίδες, την Πλατεία Δημοκρατίας όπου δεν υπάρχουν απαγορευτικά κολονάκια ή τα έχουν σπάσει.
Αναφερόμαστε στην κακή συνήθεια – οδηγική αγένεια αρκετών συμπολιτών μας που χρησιμοποιούν το ιστορικό κέντρο και κυρίως τους χώρους από την ιστορική πλατεία του νησιού, την πλακόστρωτη Πλατεία του Αγίου Μάρκου, μέχρι τον ΟΤΕ, ως προσωπικό τους παρκινγκ. Δίτροχα και τετράτροχα κινούνται όπως γουστάρουν, με όποια ταχύτητα θεωρούν απαραίτητη.

Είναι πολλοί εκείνοι που παραβιάζοντας τα πάντα, εισέρχονται στην Πλατεία, αδιαφορώντας για κανονισμούς και κάθε έννοια νομιμότητας αλλά και στοιχειώδους ευγένειας. Όποιος θέλει, μπουκάρει και παρκάρει δίπλα από Μουσεία, Εκκλησίες. Όχι μόνο συμπολίτες μας, αλλά και δημόσιες Υπηρεσίες και Οργανισμοί.
Ποια αρχή, αλήθεια, δεν θέλει να ενοχλήσει τους επίδοξους “μάγκες”, που εν πολλοίς, είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι; Γιατί πρέπει να τσακώνονται πολίτες με οδηγούς που θέλουν να παρκάρουν σε πεζοδρομημένα τμήματα έξω από τράπεζες και το κτίριο του παλιού Εργατικού Κέντρου;
Μήπως να προκληθεί -μια ακόμα στις τόσες για τα πάσης φύσεων προβλήματα- συνάντηση με το Δήμο, το Επιμελητήριο, τον Εμπορικό Σύλλογο, τους επιχειρηματίες και όποιον άλλο, να βρεθεί μια λύση;
Και φανταστείτε οτι διερχόμενοι διαμαρτύρωνται τωρα εν μέσω καραντίνας, που να δδειτε τι θα συμβεί εάν μας αμπολίσουν. Γνωρίζουμε ότι η Τροχαία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια στο μέτρο των δυνατοτήτων της. Αλλά μια, δυο, τρεις, ή… όσες φορές θέλετε, δεν αρκούν. Όσα “ροζ χαρτάκια” και αν μοιραστούν απλόχερα με το σκεπτικό όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει πρόστιμο, δεν θα υπάρξει συμμόρφωση.

Ε.Σ.


Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο