Προβληματισμός στις Ζακυνθινές ομάδες – Δύσκολη η επανέναρξη της Γ’ Εθνικής

Το μεγάλο ναι πήρε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής για να επιστρέψουν οι ομάδες στις προπονήσεις μετά από αρκετούς μήνες. Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων έδωσε το τελικό «οκ» παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά, ο οποίος πριν από μια εβδομάδα είχε ξεκαθαρίσει ότι η κατηγορία θα επιστρέψει στη δράση. Μαζί με τη Γ’ Εθνική από τον χώρο του ποδοσφαίρου επιστρέφει και η Α’ Εθνική Γυναικών αλλά και η Α’ Εθνική του ποδοσφαίρου Σάλας.
Βέβαια παρά το ξεκίνημα των προπονήσεων, διστακτικές είναι όσον αφορά την επιστροφή στη δράση και οι ομάδες από τη Ζάκυνθο που συμμετέχουν στη Γ’ Εθνική (ΑΠΣ, Τσιλιβή και Εθνικός Σκουλικάδου) καθώς δεν ξέρουν πως θα μπορέσει να συνεχιστέι το πρωτάθλημα από τη στιγμή που έχει χαθεί πολύς χρόνος, ενώ ερωτηματικό είναι και ποιος θα αναλάβει τα εβδομαδιαία rapid test που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν οι ποδοσφαιριστές (Δήμος, Περιφέρεια ή κάποιος άλλος).
Σήμερα μάλιστα υπάρχει έκτακτο συμβούλιο στην ΕΠΟ σχετικά με αυτό το θέμα, προκειμένου να αποφασιστεί πως θα μπορούσε να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα, καθώς ίσως να χρειάζεται η διεξαγωγή μόλις ενός γύρου.
Ήδη τουλάχιστον από την πλευρά της Ζακύνθου και του Τσιλιβή σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μια έντονη διστακτικότητα για να ξεκινήσουν και πάλι οι προπονήσεις καθώς υπάρχει αβεβαιότητα σε πολλά ζητήματα, ενώ είναι μεγάλο το οικονομικό κόστος. Οι διοικήσεις τονίζουν ότι ναι μεν θα ήθελαν να διεξαχθεί το πρωτάθλημα, αλλά κάτω από σωστούς όρους που θα βοηθούσαν και τους παράγοντες που έχουν ξοδέψει ήδη αρκετά χρήματα. Από την πλευρά της η ομάδα του Εθνικού Σκουλικάδου παρακολουθεί τις εξελίξεις και ξεκαθαρίζεται ότι θα επιστρέψουν οι ποδοσφαιριστές του σωματείου στα γήπεδα εφόσον υπάρχουν όλες οι διαβεβαιώσεις.