Τελετή απονομής βραβείων 2020 | Ένα μεγάλο ΕύΓΕ σε όλους!

Το 2020 μπορεί να άλλαξε τις ζωές μας, αλλά αποδείχτηκε ότι δεν αλλοίωσε τις ψυχές μας.
Και αυτό φάνηκε περίτρανα μέσα από τα βραβεία ΕυΓΕ, που για πρώτη φορά φέτος θεσμοθέτησε η εφημερίδα ΗΜΕΡΑ μέσα από το Ινστιτούτο ΕύΓΕ, θέλοντας να επιβραβεύσει ανθρώπους και ομάδες, που μέσα απο τις πράξεις και τις δράσεις τους, κάνουν τη διαφορά για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας.

Το Ζακυνθινό ινστιτούτο, δημιούργησε τον θεσμό “Εύγε”, με έναν και μόνο στόχο:
Την καταγεγραμμένη πρωτογενή δημιουργία, δράσεις και καλές πρακτικές ανθρώπων που βλέπουν μόνο μπροστά. Ανθρώπων και ομάδων που γεμάτοι διάθεση προσφέρουν απλόχερα με μόνο αντίτιμο την ισορροπία της ψυχής τους. Συμπολιτών, που γεμάτοι ευαισθησίες δημιουργούν, αφήνοντας σπουδαίο υλικό στον μελετητή του μέλλοντος…
Εμπνευσμένων αγωνιστών της ζωής, που κοιτάζουν τον ποιοτικό τους στόχο!
Όταν ζητήσαμε από την κοινωνία να προτείνει ανθρώπους και ομάδες, διαπιστώσαμε ότι η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή. Διαπιστώσαμε ότι, υπάρχουν γύρω μας εξαιρετικές δράσεις και επιτυχημένα πρόσωπα και ομάδες, που αφήνουν υπερήφανα ίχνη χωρίς να φαίνονται.

Έτσι λοιπόν το βράδυ της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου, τηλεοπτικά μέσα από το ΙΟΝΙΑΝ tv, και φυσικά διαδικτυακά από το imerazante.gr, έγινε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, όπως προέκυψαν από την ψηφοφορία του κοινού και της κριτικής επιτροπής, μεταξύ των 5 επικρατέστερων ανά θεματική κατηγορία υποψηφίων, η οποία διεξήχθη διαδικτυακά από τις 25 Ιανουαρίου μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου.
Να τονίσουμε εδώ ότι η απήχηση και η συμμετοχή του κόσμου ήταν πάνω από εντυπωσιακή, με χιλιάδες συμμετεχόντων να κατακλύζουν το διαδίκτυο κάτι που δείχνει ότι οι καλές πρακτικές και προσφορές επικροτούνται από την κοινωνία και γίνονται παράδειγμα προς μίμηση. Λεπτομέρειες για τη διαδικασία των βραβείων καθώς και τις υποψηφιότητες μπορείτε να βλέπετε στο eyge.gr

Η βραδιά της απονομής

Τα περιοριστικά μέτρα δεν επέτρεψαν την οργάνωση εκδήλωσης με φυσική παρουσία, όμως με σύμμαχο την τεχνολογία και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ΙΟΝΙΑΝ που έχουν εναρμονισθεί πλήρως με τις ψηφιακές απαιτήσεις της εποχής, παρουσιάσθηκαν τα αποτελέσματα σε μια υπέρλαμπρη βραδιά.
Οι οικοδεσπότες, δημοσιογράφοι του ΙΟΝΙΑΝ, Νατάσσα Πατρινού και Ιάσονας Τσόλης συνδέθηκαν ζωντανά με όλους τους υποψηφίους, τους απονεμητές και τους ομιλητές μηδενίζοντας την απόσταση και έτσι αν και απομακρυσμένα, βρέθηκαν όλοι μαζί
στην πρώτη αυτή τελετή απονομής.

Οι νικητές και απονεμητές

Κατηγορία: Τιμής Ενεκεν

Η επιτροπή επένειμε το βραβείο τιμής ένεκεν σε δυο κυρίες της τέχνης και τους πολιτισμού Τις αδελφές Μαρία (ζωγράφο) και Τζένη Ρουσσέα (ηθοποιό) για την πολυετή προσφορά τους στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού κάνοντας τη Ζάκυνθο περήφανη.
Την απονομή έκανε η Περιφερειάρχης Ιόνιων Νησιών κ. Ρόδη, Τσαγκαροπούλου- Κράτσα.

Κατηγορία: Κοινωνία

Στην κατηγορία Κοινωνία την απονομή έκανε ο βουλευτής Ζακύνθου κ. Διονύσιος Ακτύπης, ο οποίος διαδικτυακά, απένειμε το βραβείο στους νικητές που ήταν όλοι οι Εργαζόμενοι Ιατροί και Νοσηλευτές στο Νοσοκομείου Ζακύνθου, οι οποίοι πέρσι και συνεχίζουν ακόμα και φέτος να εργάζονται σκληρά, δίνοντας μεγάλη μάχη απέναντι στον μεγάλο κίνδυνο της πανδημίας, ξεπερνώντας εαυτόν.

Κατηγορία: Επιχειρείν

Στην κατηγορία Επιχειρείν τον βραβείο απέσπασε η οικογένεια Γιακουμέλου του ξενοδοχείου Alexandra Beach Resort & Spa, για την ιδέα που είχαν και και εφαρμόζουν στην επιχείρησή τους σε ότι φορά στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, μειώνοντας κατακόρυφα τον όγκο των απορριμμάτων που καταλήγουν στις χωματερές. Την απονομή έκανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου κ. Φώτης Κόττης

Κατηγορία: Τέχνες πολιτισμός

Με πέντε σημαντικές και αξιόλογες υποψηφιότητες, στην κατηγορία αυτή δόθηκαν 2 βραβεία αφού ισοβάθμισαν.
Το ένα βραβείο απέσπασαν ο Διονύσης Αρκαδιανός και ο Μαρίνος Γιαννούλης για την τη μελέτη λαογραφικού – μουσικολογικού περιεχομένου για το βιβλίο τους «Δημοτικά τραγούδια και χοροί των χωριών της Ζακύνθου. Λαογραφική έρευνα» για την οποία βραβεύτηκαν από την Ακαδημία Αθηνών. Την απονομή έκανε ο κ. Γιώργος Θεοδόσης, επιχειρηματίας (Levante Ferries – 11880)

Το δεύτερο βραβείο δόθηκε στον ταλαντούχο ζακυνθινό ανερχόμενο αρχιμουσικό, Στάθη Σούλη που αν και νεαρός στην ηλικία, έχει διαγράψει μια σπουδαία πορεία, ενώ εχει συνεργαστεί με πολυάριθμα σύνολα και οργανισμούς όπως τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, Ορχήστρα Ιονίου Πανεπιστημίου, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Εθνική Λυρική Σκηνή, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Φεστιβάλ Αθηνών κλπ.
Την απονομή έκανε ο Συγγραφέας -Εκδότης Διονύσης Βίτσος.

Κατηγορία: Αθλητισμός

Στην κατηγορία αυτή βραβεύτηκε η Νικολέττα Μάργαρη, η οποία κατέχει στο ενεργητικό της μεγάλες διακρίσεις αφού από την τρυφερή ηλικία των 7 ετών συμμετέχει ανελλιπώς σε σπουδαίες διοργανώσεις. Από το 2004 μέχρι σήμερα βρίσκεται σταθερά στην πρώτη τριάδα σε Πανελλήνιο Επίπεδο στην Κολύμβηση στα 50μ. Ύπτιο, Πεταλούδα και Ελεύθερο και έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις κορυφαίες σπρίντερ κολύμβησης στην Ελλάδα και αυτή την περίοδο σπουδάζει στο πανεπιστήμιο του Surrey, ενώ παράλληλα εντάσσεται στην ομάδα του Guilford City Swimming Club και ξεχωρίζει καθώς σε αγώνες Χ-Level βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα στη Μεγάλη Βρετανία.
Την απονομή στην κατηγορία αυτή έκανε, ο Γιάννης Φιλλιποπολίτης, επιχειρηματίας τουρισμού και πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου.

Ευχαριστίες

Πολλά ΕυΓΕ και στην 17μελή κριτική επιτροπή, που μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, κατάφεραν να συνοντιστούν εξ αποστάσεως και να φέρουν αυτό το όμορφο αποτέλεσμα.

Τα βραβεία ΕυΓΕ φέτος πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Ζακύνθου, ενώ μεγάλος χορηγός ήταν η Levante Ferries. Υποστηρικτές ήταν η Peugeot Σπ.Πάστρας και η Eurobank.
Θερμές ευχαριστίες σε όλους για την στήριξη και ανάδειξη αυτού του θεσμού.

Τελετή απονομής των βραβείων ΕύΓΕ και Recap Video

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο