Χ. Θεοχάρης: «Συζητάμε με την βρετανική κυβέρνηση για επανέναρξη των ταξιδιών μεταξύ των δύο χωρών»

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο BBC Radio 4, ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών για την ανεύρεση τρόπων επανέναρξης των ταξιδιών, εκφράζοντας παράλληλα τις ελπίδες του για ένα «ημι-κανονικό» καλοκαίρι.

Όπως γράφουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, οι «τεχνικές συζητήσεις» έχουν ξεκινήσει, με τα διαβατήρια εμβολιασμού να θεωρείται ότι συγκαταλέγονται μεταξύ των υπό συζήτηση θεμάτων.


Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Θεοχάρης, ενώ οι συζητήσεις βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο, ελπίζει ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για το πώς μπορεί να ξαναρχίσουν τα ταξίδια μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου.

“Σίγουρα ελπίζουμε ότι μέχρι το Καλοκαίρι, με το πρόγραμμα εμβολιασμού που βρίσκεται σε εξέλιξη και το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι μία από τις κορυφαίες χώρες από αυτή την άποψη, η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη από τώρα”, συμπλήρωσε.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στο BBC Radio 4, ο υπουργός Τουρισμού είπε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε «προκαταρκτικές» συνομιλίες με αξιωματούχους του Ηνωμένου Βασιλείου για το πώς θα μπορούσαν να ξεκινήσουν εκ νέου τα ταξίδια.

πηγή: money-tourism.gr