Οι Σολίστ της ΚΟΑ σε online streaming συναυλία – Μαέστρος ο Στάθης Σούλης

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει την τρίτη Συναυλία του Κύκλου Σολίστ της ΚΟΑ, που κέρδισε κοινό και κριτικούς, ρίχνοντας Μια κλεφτή Ματιά στον Κλασικισμό.

Τονικά άλματα, λυρισμός, εκφραστικότητα, δυναμικά περάσματα αλλά και χιούμορ. Ένα συναρπαστικό πρόγραμμα γεμάτο ερμηνευτικές προκλήσεις. Τρία κορυφαία Κοντσέρτα και μία Συμφωνία. Τρεις αιώνες, τέσσερις συνθέτες, τρεις σολίστες σε έργα κομβικά για το ρεπερτόριό τους. Η βραδιά ανοίγει με το Τέταρτο Κοντσέρτο για Κόρνο, που ο Μότσαρτ αφιέρωσε στον βιρτουόζο κορνίστα, φίλο του, Γιόζεφ Λόιτγκεμπ. Έργο που αναδεικνύει τις λυρικές δυνατότητες του Οργάνου με σολίστα τον Κορυφαίο Α’ στα Κόρνα, Κώστα Σίσκο.


Ακολουθεί το Κοντσέρτο για Τούμπα του Βων- Ουίλλιαμς, γραπτό-ορόσημο στο ρεπερτόριό της. Τα αναπάντεχα δεξιοτεχνικά του όρια εξερευνά ο Κορυφαίος Τουμπίστας, Γιώργος- Θεόδωρος Ραράκος. Στη συνέχεια, ο Κορυφαίος Α’ στα Κοντραμπάσα, Νίκος Τσουκαλάς είναι σολίστας στο γεμάτο εναλλαγές Δεύτερο Κοντσέρτο για κοντραμπάσο σε ντο ελάσσονα του Μποτεσίνι, ο οποίος, όχι τυχαία, έχει μείνει στην ιστορία ως «ο Παγκανίνι του κοντραμπάσου». Η συναυλία ολοκληρώνεται με την Πρώτη Συμφωνία, την «Κλασική» του Σεργκέι Προκόφιεφ. Έργο ανυπόκριτης κλασικής φρεσκάδας αλλά και ιδιαίτερου μοντερνιστικού στιλ.

Στο πόντιουμ, ο Στάθης Σούλης.

Πηγή: culturenow.gr