Οι ζωές μας, τα κλαδιά και η παραπληροφόρηση

agkidapress

Ακούσαμε πολλές φορές τον τελευταίο καιρό το σύνθημα, «δώστε μας πίσω τις ζωές μας». Ειλικρινά ποιος δεν θέλει να βγαίνει έξω χωρίς μήνυμα, χωρίς ωράριο, χωρίς απαγορεύσεις, χωρίς φόβο κυρίως ; Όλοι το θέλουμε. Αν νομίζουν αυτοί που το φωνάζουν ότι είναι πιο φιλελεύθεροι και πιο αγωνιστές ή πιο μάγκες από όλους εμάς τους υπόλοιπους κάνουν λάθος. Είμαστε το ίδιο, απλά οι υπόλοιποι έχουμε μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης, έχουμε ενσυναίσθηση των υποχρεώσεων μας απέναντι στον συνάνθρωπο, στον ηλικιωμένο, τον με υποκείμενα νοσήματα που ίσως και να μην τα γνωρίζει, γιατί όχι και στον εαυτό μας. Ότι θα πεθάνουμε κάποια στιγμή όλοι, μάλλον το γνωρίζουμε, άλλο αν το ξορκίζουμε, δεν θα κινδυνεύσει επομένως η ζωή μας ή των συνανθρώπων μας επειδή κάποιοι ανεύθυνοι, εγωιστές και ξερά κεφάλια ζητάνε όπως λένε «τη ζωή τους πίσω» για να κινδυνεύουν να την χάσουν άλλοι. Τώρα κάτι άλλο, με το χιονιά στην πρωτεύουσα κυρίως, αλλά και στο νησί μας έχει συμβεί με τον Ιανό και θα συμβαίνει ξανά και ξανά, από ένα κλαδί που έμπλεξε στα καλώδια της ΔΕΗ και το έριξε ο αέρας, έμειναν χιλιάδες άνθρωποι στο κρύο απροστάτευτοι για εικοσιτετράωρα. Ατυχήματα που συμβαίνουν σε όλες τις χώρες θα μου πείτε και σε χώρες πιο προηγμένες από εμάς.
Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει η πολιτεία να μην κάνει κάτι και να συμβαίνουν συνεχώς αυτά με τη πρώτη δυνατή βροχή, τον περισσότερο αέρα, το πρώτο χιόνι ή τη μεγάλη ζέστη. Κάποια στιγμή οι υπηρεσίες πρέπει να συντονιστούν, να τα βρουν, να προνοήσουν, να συντηρούν, να βλέπουν τι χρειάζεται για να μην συμβαίνουν τα ίδια και τα ίδια. Όταν δε συμβεί το κακό, το να κλείνουν τα τηλέφωνα, να μην ενημερώνει υπεύθυνα κανείς και να πετάει το μπαλάκι η μία υπηρεσία στην άλλη, η ΔΕΗ στο Δήμο ο Δήμος στην Περιφέρεια και πάμε παρακάτω, είναι εξοργιστικό. Όπως επίσης και η αναφορά των κυβερνήσεων στα ίδια λάθη των προηγούμενων σε παρόμοιες περιπτώσεις και αυτό χιλιοειπωμένο και χιλιοπαιγμένο.
Ας γίνει κάτι φρέσκο και ουσιαστικό πλέον. Ας συντονιστούν όλοι από πριν τουλάχιστον. Τα ελάχιστα, αλλά όχι ανάξια επισήμανσης περιστατικά παρενεργειών μετά από εμβολιασμούς, έχουν φέρει κάποια αναστάτωση. Το κακό είναι ότι μιλάνε πολλοί πριν οι επιστήμονες αποφανθούν σπέρνοντας γόνο και δυσπιστία. Άλλο η γνώμη και άλλο η γνώση. Γνώμη μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε, γνώση όμως έχει ο επιστήμονας και κυρίως αυτός που έχει γνώση και άποψη για το συγκεκριμένο περιστατικό.
Δυστυχώς και τα μέσα ενημέρωσης, κυρίως τηλεοπτικά κανάλια, κυνηγώντας την τηλεθέαση δίνουν βήμα και σε γνώμες χωρίς γνώση ή βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα. Τα δύο περιστατικά στην Κέρκυρα ,τα οποία ως φαίνεται δεν είναι και τελείως ξεκάθαρα, ας γίνουν σε όλους μάθημα προσοχής στην ενημέρωση. Πρώτα να ευχηθώ οι δύο συνάνθρωποι μας να γίνουν γρήγορα απολύτως καλά, οι ειδικοί να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και εμείς να μη » «τσιμπάμε» εύκολα. Τα εμβόλια είναι βέβαιο ότι θα μας ξαναδώσουν τις ζωές μας, όμως και ερωτήματα υπάρχουν και πολλά θα δούμε και θα ακούσουμε.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο