Στο πλευρό της Γ’ Εθνικής ο ΠΣΑΠ – «Θα παλέψουμε για τη δικαίωση των αιτημάτων των ποδοσφαιριστών»

Στο πλευρό των παικτών της Γ’ Εθνικής είναι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, ο οποίος προχώρησε σε ανακοίνωση λέγοντας ότι ήρθε η δικαίωση για τη Football League, ενώ το ίδιο θα προσπαθήσει και για τη χαμηλότερη κατηγορία.
«Μεγάλη ημέρα για τον σύνδεσμό μας, αφού μετά από μεγάλη μάχη ήρθε η δικαίωση και από χθες οι ποδοσφαιριστές της Football League επέστρεψαν στις ομαδικές προπονήσεις. Ο αγώνας μας δεν θα σταματήσει μέχρι την έναρξη και την ολοκλήρωση όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην Α’ Εθνική Γυναικών, στη Γ’ Εθνική Ανδρών και στο σύνολο του ερασιτεχνικού αθλητισμού και θα παλέψουμε μαζί τους μέχρι την δικαίωση των αιτημάτων τους».
Από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου αλλά και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ Παναγιώτης Διακοφώτης τόνισε ότι δεν είναι τίποτα σίγουρα όσον αφορά τη Γ’ Εθνική και εξέφρασε την πίστη του ότι θα υπάρξει ενημέρωση την Παρασκευή για την συγκεκριμένη κατηγορία.
«Μας έχουν ξαναπεί από την Πολιτεία και την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων πως θα ξεκινήσει η Γ΄Εθνική, αλλά δεν έγινε. Περιμένουμε την Παρασκευή να δούμε αν οι λοιμωξιολόγοι θα επιτρέψουν την έναρξη των προπονήσεων, αλλά δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος»
Η ΕΠΟ μάλιστα προχωράει και σε παρεμβάσεις προκειμένου να καλυφθούν με κάποιον τρόπο τα τεστ κορωνοϊού που πρέπει να κάνουν οι ομάδες αλλά και οι διαιτητές για να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Μάλιστα ο κ. Διακοφώτης τόνισε ότι έχει υποβληθεί και σχετικό αίτημα.
«Εχουμε κάνει αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών και αναμένουμε την απάντηση. Αυτό που έχουμε ζητήσει είναι τα τεστ να γίνονται από τους Δήμος ή τις Περιφέρειες μέσω του Υπουργείο Εσωτερικών και να μην επιβαρύνονται οι ομάδες με το κόστος. Φαντάζομαι πως σε περίπτωση που αποφασιστεί η επανέναρξη των προπονήσεων, θα έχουμε την απάντηση στο αίτημά μας».
Οι ομάδες αλλά και οι ποδοσφαιριστές της Γ’ Εθνικής περιμένουν τις εξελίξεις, αφού ήδη ο χρόνος είναι ελάχιστος, με αρκετές πλευρές να τονίζουν ότι η χρονιά είναι χαμένη και δεν θα ολοκληρωθεί με επιτυχία.