Πρόταση Δήμου Αργοστολίου – Για να κλείσουν τα σχολεία για 15 ημέρες

Τρόποι αντιμετώπισης της Πανδημίας, συζητήθηκαν χθες κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου με τηλεδιάσκεψη.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αποφασίστηκε η πρόταση του δήμου Αργοστολίου θα είναι να κλείσουν τα σχολεία για το επόμενο 15ενθημερο.


Οπως ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός, “έχουμε σταλεί εγγράφως το αίτημα στους αρμόδιους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα
αύριο ( σ.σ. σήμερα) θα ξεκαθαρίσει στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί”.

Παράλληλα, θα γίνει πρόταση να χρησιμοποιηθεί για εμβολιαστικό κέντρο το κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου ή το ΙΚΑ για εμβολιαστικό Κέντρο, αντί για το Κέντρο Υγείας Σάμης, για τις ηλικίες 60-64.

Επίσης όπως τόνισε ο κ. Τσιλιμιδός, αναφορικά με τα Rapid Test για τον Covid-19: “Rapid Test υπάρχουν, όμως υπάρχει ζήτημα προσωπικού που κάνει αυτά τα Test γι’ αυτό και ζητήσαμε και δεύτερη κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ στην Κεφαλονιά, ώστε να κάνει τα test. Πρέπει επίσης να γίνονται Rapid Test στα σχολεία με επιπλέον κινητές μονάδες. Ζητήσαμε επίσης και αυστηροποίηση των ελέγχων σε λιμάνια και πλοία.
Τέλος ζητάμε και επιθυμούμε κάθε μέτρο που απαιτείται για την διασφάλιση της υγειονομικής ασφάλειας”.

Πηγή:inkefalonia.gr