Κέρκυρα | Στην ΠΙΝ η Υφυπουργός Υγείας , Ζωή Ράπτη

Πρώτος σταθμός των επισκέψεων στην Κέρκυρα, της υφυπουργού Υγείας ήταν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπου σε συνάντηση που είχε με την περιφερειάρχη, Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, ενημερώθηκε για τις δομές που πρέπει να υποστηριχθούν, τα έργα που έχουν ενταχθεί μέσα από το ΕΣΠΑ, όπως ο ΟΚΑΝΑ, ο ΚΕΘΕΑ και οι κινητές μονάδες ψυχικής υγείας, καθώς και τις ιδιαιτερότητες των Επτανήσων και κυρίως των μικρών νησιών που έχουν ανάγκη να ενταχθούν στη δικτύωση της ψυχικής υγείας των δομών και των υπηρεσιών που θα παραχθούν από το υπουργείο Υγείας.

«Η ψυχική υγεία είναι ένας παράγοντας που δεν έχει να κάνει μόνο με την ισορροπία των ανθρώπων, αλλά είναι και παράγοντας πολιτισμού και πραγματικής προόδου», τόνισε η περιφερειάρχης.


Την κ. Ράπτη συνοδεύουν στις επαφές της ο κυβερνητικός βουλευτής της Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας, καθώς και πολιτευτές του νησιού. Το απόγευμα η υφυπουργός Υγείας θα επισκεφθεί και το εμβολιαστικό κέντρο στον Άγιο Μάρκο. «Πρόκειται για ένα εμβολιαστικό κέντρο που σήμερα ξεκίνησε τους εμβολιασμούς στους Κερκυραίους από 61 ετών έως 64 ετών με το εμβόλιο της Astra Zeneka, προκειμένου να δοθεί και το μήνυμα ότι πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο, μας προφυλάσσει το εμβόλιο από την πανδημία του κορωνοϊού και βεβαίως στηρίζουμε τις δομές μας και τους ανθρώπους που δουλεύουν εκεί», ανέφερε η κ. Ράπτη.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/zoi-rapti-den-prepei-xehname-oti-i-psyhiki-ygeia

πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο