Αυτοψία στο Δημοτικό Γήπεδο Αμπελοκήπων | Στ. Κακολύρης – «Υπάρχουν προβλήματα με την αποστράγγιση»

Την ευκαιρία να επισκεφτούν χθες το Δημοτικό Γήπεδο Αμπελοκήπων είχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γ. Στασινόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στ. Κακολύρης και οι μηχανικοί της Π.Ε. Ζακύνθου. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι υπάρχει σαφές πρόβλημα με την αποστράγγιση του αγωνιστικού χώρου και έγιναν προτάσεις για να δοθεί μια λύση σε ένα σοβαρό ζήτημα.
«Είπαμε μήπως ανοιχτούν κάποια χαντάκια περιμετρικά του γηπέδου έτσι ώστε να φεύγουν τα νερά. Απ’ ότι είδαμε, σε κάποια σημεία ο εργολάβος έχει ρίξει τα απαιτούμενα μπάζα για να ψηλώσει το γήπεδο, αλλά αυτή τη στιγμή είναι αδύνατον να σηκωθεί ο τάπητας και να πέσει άλλα μπάζαστα σημεία που πρέπει» τόνισε για το θέμα ο κ. Κακολύρης.
Επίσης αναμένεται να γίνουν και άλλες παρεμβάσεις σχετικά με τους πάγκους, αφού τοποθετήθηκαν από τον εργολάβο στην απέναντι πλευρά από αυτή που βρισκόντουσαν τόσο καιρό.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε για το θέμα: «Οι πάγκοι των γηπέδων θα γυρίσουν στην κανονική τους θέση, εκεί που είναι οι σιδερένιοι πάγκοι. Απλά στο σημείο που είναι οι σιδερένιοι πάγκοι πρέπει να πέσει τουλάχιστον 2 τετραγωνικά τσιμέντο για να σταθούν οι πάγκοι. Μάλλον ο εργολάβος δεν το έκανε για αυτόν τον λόγο. Δηλαδή γιατί δεν έριξε τσιμέντο για να σταθούν οι πάγκοι».
Ένα σοβαρό πρόβλημα στους Αμπελόκηπους είναι και η απουσία κερκίδων, καθώς οι προηγούμενες ξηλώθηκαν με εντολή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ θυμίζουμε ότι δεν συμπεριλήφθηκε στο κόστος η κατασκευή νέων κερκίδων.
«Για τις κερκίδες πήγαμε στο Ενωσιακό Γήπεδο. Εκεί οι κερκίδες είδαμε ότι είναι σάπιες Στο γήπεδο η παλιά κερκίδα ξηλώθηκε γιατί αν έπεφτε θα είχαμε θύματα. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει για βελτιωθεί η κατάσταση του γηπέδου» είπε ο κ. Κακολύρης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου θα καθαρίσει το γήπεδο όσον αφορά τους σάκους και τα υπολείμματα από τάπητες που έχουν μείνει, ενώ θα προχωρήσει και σε όποιες άλλες παρεμβάσεις χρειαστούν για να είναι καλύτερα τα πράγματα.
Από εκεί και πέρα και οι μηχανικοί της Περιφέρειας θα προχωρήσουν σε εργασίες, ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στο γήπεδο.