Οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων της Επτανήσου για τη προχειρότητα των δασικών χαρτών – Έκκληση προς τους Βουλευτές

Οι 4 Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της Επτανήσου: Λευκάδας Γεράσιμος Γαντζίας, Ζακύνθου Γιάννης Γιατράς, Κέρκυρας Γιώργος Καλούδης, Κεφαλλονιάς Σάββας Σαββάογλου συνεδρίασαν
με τηλεδιάσκεψη για το θέμα της προχειρότητας των δασικών χαρτών και εξέδωσαν τη παρακάτω κοινή ανακοίνωση:

Η ανάρτηση των δασικών χαρτών στα Επτάνησα έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις ιδιοκτησίες των πολιτών εμφανίζοντας ως δασικές εκτάσεις ακόμη και αυτές που σύμφωνα με τελεσίδικες αποφάσεις των κατά τόπους δικαστηρίων έχουν κριθεί ως μη δασικές. Επίσης δεν έχουν ληφθεί υπόψη τελεσίδικες Πράξεις Χαρακτηρισμού που κρίνουν τις εκτάσεις των ιδιωτών ως μή δασικές ή ως μη δάσος.
Καλούμε την κυβέρνηση και τις δασικές υπηρεσίες να προβούν άμεσα στην αναμόρφωση-διόρθωση των αναρτημένων δασικών χαρτών αυτεπαγγέλτως λαμβάνοντας υπόψη τις δικαστικές αποφάσεις και τις πράξεις χαρακτηρισμού, ώστε να λυθούν τα προβλήματα που ανακύπτουν από τη μη νόμιμη δέσμευση της περιουσίας των Επτανησίων, χωρίς την οικονομική τους επιβάρυνση.


Καλούμε τους βουλευτές των Επτανήσων να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια αναλαμβάνοντας σχετική νομοθετική πρωτοβουλία και παραμένουμε στη διάθεσή τους για οιαδήποτε συνδρομή στην προσπάθεια αυτή.

Οι Πρόεδροι

Δ.Σ.Ζάκυνθου
Γιάννης Γιατράς

Δ.Σ. Κεφαλλονιάς
Σάββας Σαββάογλου

Δ.Σ. Λευκάδας
Γεράσιμος Γαντζίας

Δ.Σ. Κέρκυρας
Γιώργος Ν. Καλούδης

Πηγή: inkefalonia.gr