Δόξα Πηγαδακίων – Μπήκε στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων

Όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες ολοκλήρωσε και η ποδοσφαιρική ομάδα της Δόξας Πηγαδακίων για να καταφέρει να μπει στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. Ο σύλλογος έκανε μεγάλο αγώνα για να ολοκληρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και είχε προχωρήσει αρκετά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Τελικά ξεπεράστηκαν και οι τελευταίες δυσκολίες και το σωματείο που απασχολείται με το ποδόσφαιρο ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την εγγραφή του. Είναι συνολικά ο τέταρτος ποδοσφαιρικός σύλλογος του νησιού μας που εγγράφεται στο Μητρώο και βάζει τέλος στις διαδικασίες.
Θυμίζουμε ότι από τον χώρο του ποδοσφαίρου έχουν εγγραφεί ήδη ο Εθνικός Σκουλικάδου, ο Αστέρας Πλάνου και ο ΑΟ Τσιλιβή, ενώ σίγουρα μετά τη Δόξα Πηγαδακίων αναμένονται και άλλες ομάδες να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους.
Συνολικά στο νησί μας έχουν εγγραφεί 17 αθλητικά σωματεία μέχρι τώρα, με τον αριθμό να ανεβαίνει καθημερινά και αυτό να είναι ένα θετικό νέο.
Από εκεί και πέρα όσες ομάδες ολοκληρώνουν την εγγραφή τους θα έχουν σύντομα και οικονομική ενίσχυση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που της στηρίζει σε αυτό το νέο ξεκίνημα που κάνουν.
Να πούμε ότι είναι απαραίτητο για τους συλλόγους βάσει του νόμου Αυγενάκη να βρίσκονται στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, ειδάλλως δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις δημοτικές ή κρατικές αθλητικές εγκαταστάσεις. Αυτό είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει τα σωματεία που χρειάζεται να εγγραφούν για να μην αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα τα επόμενα χρόνια.
Αυτό το πρόβλημα έχει τονιστεί από ποδοσφαιρικούς παράγοντες, οι οποίοι σημειώνουν ότι πρέπει τα σωματεία να προχωρήσουν άμεσα στις διαδικασίες για να εγγραφούν στο Μητρώο.