ΒΙΝΤΕΟ | Ζακυνθινή αγορά | Το άνοιγμα έφερε χαμόγελα και ελπίδα για αύξηση στην κίνηση

“Μουδιασμένο” ήταν το άνοιγμα της αγοράς της Ζακύνθου μετά το lockdown που είχε θεσπιστεί σε όλη τη χώρα. Λίγο οι χαμηλές θερμοκρασίες, λίγο τα οικονομικά προβλήματα των περισσότερων συμπολιτών μας, αποθάρρυναν τους καταναλωτές από το να επιστρέψουν στα μαγαζιά και να ψωνίσουν όσα έχουν ανάγκη. Παρόλα αυτά, η αγορά χαμογέλασε και πάλι για το άνοιγμα των μαγαζιών, με τους ιδιοκτήτες τους να εκφράζουν την πεποίθηση ότι όλα θα πάνε καλά και θα αλλάξει η ψυχολογία όλων προς το καλύτερο.
Να πούμε ότι στην συντριπτική πλειοψηφία τους, τα μαγαζιά τήρησαν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα όσον αφορά τον αριθμό τον αριθμό των πελατών που έμπαιναν εντός του καταστήματος, ενώ φυσικά άπαντες φορούσαν μάσκα προκειμένου να μην υπάρξει ο κίνδυνος για πιθανή διασπορά του κορωνοϊού. Τα μαγαζιά της Ζακύνθου μάλιστα έδειχναν εξοικειωμένα στο τι πρέπει να κάνουν, λόγω των προηγούμενων περιόδων που πέρασαν λόγω του lockdown και φρόντιζαν να ενημερώνουν και να συμβουλεύουν τους πελάτες για τις οδηγίες που έπρεπε να ακολουθήσουν.Μπορεί η αγορά να χαμογέλασε από το άνοιγμα της, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλα προβλήματα όσον αφορά τις επιχειρήσεις και τη βιωσιμότητα τους, αφού κανείς δεν ξέρει πως θα κυλήσουν τα πράγματα από εδώ και πέρα και πως θα πάει και ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού ώστε να αποκτηθεί η ανοσία που όλοι επιθυμούν κατά του κορωνοϊού.
Οι επιχειρήσεις ήδη έχουν «πληγωθεί» ανεπανόρθωτα και προσπαθούν να βρουν τρόπους να επιβιώσουν από όλη αυτή την κατάσταση. Η μόνη λύση είναι να αναπτύξουν διαδικτυακά το μαγαζί τους και να δώσουν μια παραπάνω διέξοδο στους καταναλωτές τους προκειμένου να είναι καλύτερα τα πράγματα.
Η αγορά της Ζακύνθου είχε μεγάλη ανάγκη το άνοιγμα μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο η αγωνία για το μέλλον είναι δεδομένη λόγω των επιπτώσεων από τον κορωνοϊό και οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για το πώς θα πάνε τα πράγματα.