Ζάκυνθος | Το… «πράσινο» νησί ή αλλιώς covid free, πόλος έλξης για την τουριστική περίοδο

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ μαζί με τη Φινλανδία που δεν έχει έστω και μία περιοχή της στο «κόκκινο» στο νέο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC) που αφορά το συνδυασμό νέων κρουσμάτων κορονοϊού, τεστ και δείκτη θετικότητας από την 1η έως τις 14 Ιανουαρίου.
Μάλιστα, περιοχές της Ηπείρου, των Ιονίων Νήσων, των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων βρίσκονται στο «πράσινο» και είναι οι μόνες στην ΕΕ και συνολικά στην Ευρώπη, αποτυπώνοντας έτσι τη σημαντική βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων. Μία εξ αυτών είναι η Ζάκυνθος!

Οι αριθμοί «μιλούν» από μόνοι τους
Προσφάτως, στην τηλεοπτική εκπομπή του ΙΟΝΙΑΝ, «Εδώ Ζάκυνθος», ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμόξεων του Γ.Ν. Ζακύνθου, Διευθυντής Εργαστηριακού Τομέα, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου, Αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου, Μικροβιολόγος, Θανάσης Μάρκου, τόνισε ότι βάσει των τεστ (pcr & rapid test) που έχουν γίνει έως σήμερα στο νησί, το ελπιδοφόρο μήνυμα είναι ότι υπάρχει μικρή διασπορά του ιού (δείτε τι ακριβώς είχε πει ο κ. Μάρκου).


Μίλησε και με αριθμούς. Έως σήμερα λοιπόν (Κυριακή 17/01/2020, ώρα 17:40) και από την αρχή της πανδημίας (Φεβρουάριος 2020) έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 3.500 μοριακά τεστ (pcr) στο νοσοκομείο και τα θετικά τεστ ήταν μόλις 77, ενώ υπήρξαν και άλλα 50 θετικά τεστ στο αεροδρόμιο, τα οποία βέβαια έχουν να κάνουν με τουρίστες που επισκέφτηκαν για διακοπές το νησί μας. Οπότε μιλάμε, συνολικά για 127 θετικά κρούσματα, με τα 5 εξ αυτών να είναι εντός 2021.
Βεβαίως να μην ξεχνάμε ότι από το νέο ίο, που μαστίζει την ανθρωπότητα, το νησί μας θρηνεί 3 άτομα (δύο άνδρες και μία γυναίκα).

Σε ότι αφορά την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) Ζακύνθου του ΕΟΔΥ, έχει πραγματοποιήσει πάνω από 3.000 rapid test σε διάφορα σημεία του νησιού και ευτυχώς δεν είχαμε θετικά κρούσματα!!!

Θετικό το τεστ του ανοίγματος στα δημοτικά
Θετικό ήταν το τεστ του ανοίγματος δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών καθώς η πρώτη εβδομάδα μετά την επιστροφή των μαθητών στα θρανία κύλησε ομαλά, χωρίς να υπάρξει κανένα κρούσμα σε ολόκληρο το νησί.

Τέλεια διαφήμιση ως νησί-υπόδειγμα στην αντιμετώπιση της πανδημίας
Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο το υπουργείο Τουρισμού, όσο και τοπικοί παράγοντες και φορείς του τουρισμού ετοιμάζονται για μια… COVID-19 Free καμπάνια.

Ουσιαστικά θα διαφημίσουν την Ελλάδα ως χώρα-υπόδειγμα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ αναμένεται να εφαρμοστούν πολιτικές που θα δίνουν σε έλληνες και ξένους επισκέπτες την επιλογή για διακοπές σε περιοχές που είτε δεν είχαν καθόλου κρούσματα κορωνοϊού, είτε έχουν λάβει συγκεκριμένα μέτρα. Το νησί μας, λοιπόν, συγκαταλέγεται στα παραπάνω και δηλώνουμε πανέτοιμοι να υποδεχτούμε τους τουρίστες μας για την σεζόν του 2021, αρκεί να προσέξουν κι αυτοί και να είναι υγιείς για να μπορέσουν να μας επισκεφτούν…

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο