Ο προπονητής του ΑΠΣ Ν. Μαρίνος για τη Γ’ Εθνική – «Δεν ξέρουμε τι θα γίνει φέτος με το πρωτάθλημα»

Για το τι θα γίνει με τη Γ’ Εθνική αναφέρθηκε στην εφημερίδα μας ο προπονητής του ΑΠΣ Ζάκυνθος Νίκος Μαρίνος, ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το πώς θα μπορούσαν να ξεκινήσουν και πάλι τα πρωταθλήματα και να ολοκληρωθεί η χρονιά με επιτυχία.
Ο νεαρός τεχνικός επισήμανε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα και ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την ΕΠΟ για το τι μέλει γενέσθαι.
«Είναι δύσκολα τα πράγματα. Να μην ξέρουμε τι γίνεται είναι το χειρότερο. Είναι δύσκολο για τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές. Δεν έχουμε καμία απόφαση από την ΕΠΟ και δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Λένε ότι θα αρχίσουμε αλλά ακόμα τίποτα».
Ο κ. Μαρίνος σημείωσε ότι αν σε σύντομο χρονικό διάστημα ξεκινούσαν οι προπονήσεις θα υπήρχε ανοικτό ένα «παραθυράκι» να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ωστόσο υπάρχουν και άλλες προϋποθέσεις για να γίνει κάτι τέτοιο.
«Αν από την άλλη εβδομάδα ξεκινήσουν προπονήσεις μπορεί να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Πρέπει να βγουν όμως και τα έξοδα από τις ομάδες. Δεν μπορεί με άδειες κερκίδες να συνεχιστεί η χρονιά. Πρέπει να είναι και ο κόσμος στο γήπεδο».
Ένα επιπρόσθετο πρόβλημα για τους συλλόγους είναι και οι ξένοι ποδοσφαιριστές που σε περίπτωση που ξεκινήσει και πάλι η χρονιά θα πρέπει να γυρίσουν και να βοηθήσουν για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει η ομάδα.
«Πρέπει να γυρίσουν και παίκτες από το εξωτερικό. Έχουν φύγει όσοι ήταν από Πορτογαλία. Ο Κοναγκάγια ο παίκτης από την Ιαπωνία είναι εδώ. Θέλουμε να αρχίσει το πρωτάθλημα. Δεν είναι όμως τόσο εύκολο».
Όσο περνάει ο καιρός στενεύουν όλο και περισσότερο τα περιθώρια για τη Γ’ Εθνική. Οι αγώνες είναι αρκετοί και οι ομάδες που αποτελούνται από ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές θα δυσκολευτούν να τα βγάλουν πέρα με τις υποχρεώσεις που θα υπάρχουν και θα είναι πολλές.
Πάντως για την ώρα η αβεβαιότητα παραμένει, ενώ η ζημιά είναι ανυπολόγιστη για τα ερασιτεχνικά σωματεία που αγωνίζονται στη Γ’ Εθνική.