Ο βουλευτής Δ. Ακτύπης ανακοινώνει… Μελέτες και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας

Την προκήρυξη του διαγωνισμού για τη μελέτη διαμόρφωσης και υλοποίησης των στρατηγικών σχεδίων (master plan) έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στη Ζάκυνθο εκτιμώμενου ύψους 264.148.56 ευρώ (αξία χωρίς ΦΠΑ) ανακοίνωσε ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης.
Επίσης, στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να προκηρυχθεί και η ανάθεση της μελέτης του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας στο σημείο που υπάρχει το ρέμα “Τσιρογιάννη”.
“Η υλοποίηση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στο νησί μας αποτελεί μια βασική μου δέσμευση και ένα προσωπικό μου στοίχημα. Τόσο ο στρατηγικός σχεδιασμός (master plan) Αντιπλημμυρικών Έργων Ζακύνθου όσο και το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στο σημείο που υπάρχει το ρέμα “Τσιρογιάννη” μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης” δήλωσε ο Βουλευτής και πρόσθεσε “Μέσω της μελέτης που θα εκπονηθεί προχωράμε στη διαμόρφωση και υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου και αναλυτικού σχεδιασμού αντιπλημμυρικής προστασίας για τη Ζάκυνθο, αφού πρώτα εξετάσουμε τα ειδικότερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του νησιού μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε στοχευμένα και ριζικά τα πλημμυρικά φαινόμενα που το τελευταίο διάστημα και λόγω της κλιματικής αλλαγής γίνονται όλο και πιο συχνά”.