Γ. Φιλιπποπολίτης – Προεδρος ΕΠΣ Ζακύνθου – «Δεν υπάρχει προοπτική να ξεκινήσουν τα Τοπικά Πρωταθλήματα»

Με τις Εθνικές Κατηγορίες να παλεύουν να ξεκινήσουν, τα Τοπικά Πρωταθλήματα φαντάζουν πολύ δύσκολο να αρχίσουν ή να συνεχιστούν στη χώρα μας λόγω της εξέλιξης της πανδημίας του κορωνοϊού. Ειδικά στο νησί μας δεν είχε αρχίσει η σεζόν λόγω των προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί με τα δημοτικά γήπεδα και χάθηκε περισσότερος χρόνος. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου Γιάννης Φιλιπποπολίτης αναφερόμενος στο αν θα ξεκινήσουν και πάλι τα πρωταθλήματα, τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την ΕΠΟ.
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια τέτοια προοπτική. Δεν υπάρχει ενημέρωση από την ΕΠΟ. Δεν φαίνεται στον ορίζοντα ότι μπορεί να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Η κατάσταση δεν είναι καλή στην Ελλάδα αλλά προτεραιότητα έχουν οι ανθρώπινες ζωές και μετά το ποδόσφαιρο».
Μάλιστα ο κ. Φιλιπποπολίτης σημείωσε ότι το θέμα με τα δελτία είχε λυθεί και το μόνο ζήτημα ήταν τα γήπεδα για να ξεκινήσει φέτος η χρονιά.
«Ήταν όλα ΟΚ. Αν τα γήπεδα είχαν παραδοθεί θα είχε ξεκινήσει η χρονιά. Από εκεί και πέρα έτσι κι αλλιώς δεν πρόλαβαν και σε άλλες περιοχές να αρχίσουν ουσιαστικά. Στην πραγματικότητα έχουμε τρεις μήνες lockdown».
Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν πέρσι με τα παράτυπα δελτία αλλά και την πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσαν πρόβλημα ως προς την ολοκλήρωση της χρονιάς στο Τοπικό Ποδόσφαιρο με τον κ. Φιλιππολίτη να τονίζει: «Μιάμιση σεζόν χάσαμε γιατί πέρσι κουτσά στραβά ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής και Κυπελλούχος. Είναι καταστάσεις που δεν μπορείς να προβλέψεις και να πεις γιατί δεν έγινε. Ήταν πέρα από κάθε λογική όσα συνέβησαν. Είναι κακό για το τοπικό και τα παιδάκια που αθλούνται αλλά και για τους παράγοντες, τους προπονητές και τους παίκτες».
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου κατέληξε ότι για όλους είναι κακό που δεν διεξάγονται τα πρωταθλήματα και χάνονται χρήματα από όλη αυτή την κατάσταση.
«Οι αποφάσεις για αυτό δεν μπορεί να είναι τοπικές. Μακάρι να μην είχαμε την πανδημία. Αλλιώς θα είχαμε ποδόσφαιρο και για όλους είναι κακό. Μάλιστα κάποιοι χάνουν χρήματα από αυτή την κατάσταση».
Όλα δείχνουν ότι τα Τοπικά Πρωταθλήματα δεν θα καταφέρουν να αρχίσουν φέτος, με τα σωματεία πάντως να περιμένουν να δουν τις εξελίξεις και τι θα αποφασίσει και η ΕΠΟ.