Θ. Γαλιατσάτος: «Η κ. Κράτσα αδιαφορεί και κωλυσιεργεί για την Γαρίτσα»

«Η κ. Κρατσα αδιαφορεί και κωλυσιεργεί ,όπως ακριβώς έπραξε και ο συνέταιρος της κ. Σπύρου την περίοδο 2010-2014», αναφέρει ο πρώην Περιφερειάρχης ΙΝ Θ. Γαλιατσάτος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του: «Η απάντηση που έδωσε ο υπουργός οικονομικών στην στοχευμένη ερώτηση του βουλευτή Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α. Αυλωνιτη, από την οποία προκύπτει ότι ουδείς κατά τους τελευταίους δεκαεπτά μήνες ζήτησε την εκτέλεση έργων στον όρμο της Γαρίτσας, ξεγυμνώνει την ΠΙΝ/Κράτσα και φανερώνει την αδιαφορία τους και την αδυναμία τους να αντιληφθούν την μεγάλη σημασία του έργου της συνέχισης της ανακατασκευής του πεζοδρομίου και της προστασίας του παραλιακού τοίχου από του “Δεσυλλα” έως στον “Ανεμόμυλο”.


Η ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ κληρονόμησε από την περίοδο Σπύρου ένα έργο τελματωμένο με συσσωρευμένα προβλήματα χωρίς πραγματική απόδοση.

Η ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ διαθέτοντας σαφές σχέδιο προτεραιοτήτων ,αντιμετώπισε με επιτυχία τα γραφειοκρατικά, τεχνικά και χρηματοδοτικά προβλήματα και έδωσε ώθηση στο έργο με αποτέλεσμα την παράδοση τον Αύγουστο του 2019 ενός άρτιου τεχνικά και αισθητικά έργου που περιλάμβανε την αποκατάσταση του παράκτιου τείχους στην θέση ΝΑΟΚ , την διαμόρφωση του αλσυλλίου και την ανακατασκευή του πεζοδρομίου και την προστασία του παραλιακού τοίχου της Γαρίτσας μέχρι τον κόμβο “Δεσύλλα” .

Σε δηλώσεις μας τον Απρίλιο του 2019 αναφέραμε :”..μόλις ο ΟΛΚΕ μας παραδώσει την μελέτη για το υπόλοιπο τμήμα μέχρι τον “Ανεμόμυλο” , μελέτη που τώρα βρίσκεται στο ΚΑΣ για έγκριση , θα προχωρήσουμε άμεσα στην δημοπράτηση της και την κατασκευή του έργου..”

Δυστυχώς, η ΠΙΝ/Κράτσα ουδέν έπραξε, άφησε τον χρόνο να κυλήσει και τον καιρό να διευρύνει εξαιρετικά τις ζημίες στο πεζοδρόμιο και τον τοίχο!
Ας ελπίσουμε ότι έστω και αργά θα αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην κερκυραϊκή κοινωνία και αφήνοντας τα πολλά λόγια και τα …”φουλάρια Διδυμοτείχου” θα προσφέρει ουσιαστικό έργο.

Η ΑΝΑΣΑ προτείνει: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΙΝ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΛΚΕ , ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.

Τώρα».