Το πρώτο ηλεκτρικο αυτοκίνητο έφθασε στη Ζάκυνθο από την Peugeot Πάστρας

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο έφθασε στη Ζάκυνθο και σήμερα Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020 ήρθε στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας μας «Ημέρα Ζακύνθου» στον Αγιο Γεράσιμο.

Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο έφερε η πρωτοπόρα Peugeot του Σπύρου Πάστρα στο Γαϊτάνι, και πρόκειται για ενα πανέμορφο 2008 σε μπλέ χρώμα.
Ο Διευθυντής της εφημερίδας μας Σπύρος Καμπιώτης, είχε τη χαρά να κάνει ένα test drive.

Ο Σπύρος Πάστρας με τον Σπύρο Καμπιώτη στην παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου Peugeot 2008 SUV

Η αίσθηση της οδήγησης δεν έχει καμία σχέση με τα συμβατικά αυτοκίνητα. Το μόνο που μένει ίδιο είναι ο τρόπος οδήγησης που δεν αλλάζει κάτι από ενα αυτόματο αμάξι.
Η μετάδοση, το ξεκίνημα, η ανυπαρξία ήχου, η κύληση και η οδηγική αισθηση και συμπεριφορά, είναι κάτι πρωτόγνωρο και παράλληλα απολαυστικό…

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού Pegeuot 2008:

320 χιλιόμετρα αυτονομίας (WLTP*)

ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ
Οι πρωτόγνωρες συγκινήσεις ενός κόσμου 100% ηλεκτρικού:

• Έως 320 km αυτονομίας (WLTP)*
• Αθόρυβη oδήγηση, χωρίς κραδασμούς
• Ακαριαία επιτάχυνση χάρη στην άμεση απόδοση της μέγιστης τιμής της ροπής
• Αθόρυβη λειτουργία

0 γραμμάρια εκπομπών CO2 κατά την οδήγηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – Πολλαπλά οικονομικά οφέλη κατά την χρήση χάρη:

Στο χαμηλότερο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με τα αυτό των καυσίμων
Στο χαμηλότερο κόστος συντήρησης
Στο πρόγραμμα οδήγησης ECO που βελτιστοποιεί την αυτονομία κίνησης
Επιδοτήσεις για αγορά αυτοκινήτου και έξυπνου φορτιστή τύπου wallbox, από τη δράση «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ»

30 λεπτά – Για ανάκτηση του 80% της αυτονομίας*

Απλή και χωρίς κόπο φόρτιση, στο σπίτι, το γραφείο ή σε άλλο κοινόχρηστο σημείο φόρτισης
Διαχείριση λειτουργιών εξ αποστάσεως μέσω της εφαρμογής MyPeugeot®**
Υπηρεσίες Free2Move *** και Mobility Pass***

*Με ταχυφορτιστές των 100 kW. Η διάρκεια της φόρτισης ενδέχεται να μεταβάλλεται ανάλογα με τον τύπο και την ισχύ του σταθμού φόρτισης, την εξωτερική θερμοκρασία στο σημείο φόρτισης και τη θερμοκρασία της μπαταρίας.
**Η εφαρμογή MyPeugeot σας εξασφαλίζει επίσης και τη δυνατότητα να διαχειριστείτε από απόσταση ορισμένες από τις λειτουργίες του αυτοκινήτου σας, όπως η φόρτιση και η ρύθμιση της θερμοκρασίας στην καμπίνα ή να έχετε πρόσβαση σε στατιστικά στοιχεία οδήγησης, κλπ.
«*** Η υπηρεσία Free2Move είναι μία εφαρμογή με χρέωση που κάνει ευκολότερη τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων (εντοπίζει συμβατούς σταθμούς φόρτισης, δίνει τη δυνατότητα πληρωμής μέσω της εφαρμογής ή ειδικής κάρτας, σχεδιάζει τη διαδρομή με βάση τους χρόνους φόρτισης και τη θέση των σταθμών κλπ.) ενώ εάν χρειάζεστε περισσότερη αυτονομία, η υπηρεσία Mobility Pass σας δίνει τη δυνατότητα ενοικίασης σε συμφέρουσα τιμή, ενός αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσεως.
Στη χώρα μας οι υπηρεσίες Free2Move & Mobility Pass δεν υποστηρίζονται προς το παρόν.

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Ο κινητήρας των 136hp (100kW) εξασφαλίζει ακαριαίες επιταχύνσεις χάρη στην άμεση απόδοση της μέγιστης τιμής της ροπής των 260Nm και προσφέρει όλη την ευχαρίστηση της αθόρυβης

ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Το νέο 100% ηλεκτρικό SUV PEUGEOT e-2008 είναι εφοδιάσμένο με μπαταρία ιόντων λιθίου μεγάλης ισχύος (50kWh), έξυπνα τοποθετημένης ώστε να μην επηρεάζει τον διαθέσιμο χώρο για επιβάτες και αποσκευές.

Εξασφαλίζει αυτονομία έως 320 km και μηδενικές εκπομπές CO2 κατά την οδήγηση.
Η μπαταρία καλύπτεται από εγγύηση 8ετών ή 160.000 km για το 70% της χωρητικότητάς της.

Χάρη στις ρευστές και δυναμικές του γραμμές και τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος, το νέο SUV PEUGEOT 2008 διαθέτει δυναμική εμφάνιση και έντονη προσωπικότητα.

Κάθε λεπτομέρεια του νέου ηλεκτρικού SUV PEUGEOT e-2008 έχει σχεδιαστεί γνώμονα την κομψότητα και τη λειτουργικότητα, προσφέροντας τους ίδιους ακριβώς για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους με οποιοδήποτε νέο 2008 με κινητήρα βενζίνης ή diesel.

Το νέο e-2008 ξεχωρίζει χάρη στις αποκλειστικές του λεπτομέρειες όπως είναι η μάσκα στο χρώμα του αμαξώματος, το δίχρωμο σήμα της PEUGEOT και το μονόγραμμα ‘e’, ενώ στο εσωτερικό την προσοχή τραβούν αμέσως τα καθίσματα με τις επενδύσεις από Γκρι Alcantara© Gréval(1).

Τον ίδιο δυναμισμό αντανακλά και το προφίλ του αυτοκινήτου με τις σμιλευμένες επιφάνειες που του χαρίζουν ζωντάνια και αξεπέραστο στιλ.
Η ιδιαίτερα εκφραστική μπροστινή όψη, η χαρακτηριστική φωτιστική υπογραφή, οι τροχοί των 18″ με τα αεροδυναμικά ένθετα και το οριζόντιο καπό, βρίσκονται σε απόλυτη αισθητική αρμονία με τις μαύρες γυαλιστερές λωρίδες των παραθύρων iκαι τη Black Diamond απόχρωση της οροφής, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που τονίζουν τη σπορτίβ εμφάνισή του.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ MYPEUGEOT®

Απολαύστε εξατομικευμένες υπηρεσίες, σε πραγματικό χρόνο, χάρη στην δωρεάν εφαρμογή i
Με το MyPeugeot App, μπορείτε να ελέγξετε οπουδήποτε κι αν είστε και οποιαδήποτε στιγμή:
Την πρόοδο και το επίπεδο φόρτισης του αυτοκινήτου σας
Τις λεπτομέρειες των προηγούμενων διαδρομών σας, συμπεριλαμβανομένων και των στατιστικών δεδομένων κατανάλωσης

Προσωπικές συμβουλές ‘eco-driving’ βασισμένες στον δικό σας τρόπο οδήγησης
Μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε από απόσταση:
Την έναρξη, τον τερματισμό ή τον πρόγραμματισμό της φόρτισης (το αυτοκίνητο πρέπει να είναι συνδεδεμένο με ένα σταθμό φόρτισης). Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να επωφεληθείτε από το νυκτερινό τιμολόγιο χρεώσεων του ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να χρειαστεί να βρίσκεστε στο αυτοκίνητο τη στιμγή έναρξης της φόρτισης.
Την ενεργοποίηση του συστήματος θέρμανσης/κλιματισμού, ώστε να βρείτε το εσωτερικό του αυτοκινήτου στην επιθυμητή θερμοκρασία τη στιγμή που θα ξεκινήσετε τη διαδρομή σας