Διαδικτυακό Διεθνές Συμπόσιο για το έργο POLYSEMi |Η ΠΙΝ υποδέχεται την Ψηφιοποιημένη Πολιτισμική Κληρονομιά και ενισχύει τον Τουρισμό της

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο Διαδικτυακό Διεθνές Συμπόσιο με θέμα: «Ψηφιακή Πολιτισμική Κληρονομιά και η Συμβολή της στον Τουρισμό» της Πράξης με τίτλο: «Πάρκο λογοτεχνικών ταξιδιών στην Ελλάδα και τη Μεγάλη Ελλάδα» και ακρωνύμιο “POLYSEMi” που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 11.00 π.μ.

Για να λάβετε συμμετοχή κάντε εγγραφή εδώ: https://xdiginet.gr/website/polysemi/


Στο Συμπόσιο θα συμμετέχουν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κυρία Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης E-Gov και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, διδάκτωρ Κωνσταντίνος Δ. Καποδίστριας η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κυρία Άντζελα Γκερέκου, ο Πρύτανης του Ιόνιου Πανεπιστημίου, κύριος Ανδρέας Φλώρος, εκπρόσωποι από όλους τους εταίρους του έργου, εκπρόσωποι από τη Διαχειριστική Αρχή του έργου, καθηγητές και μελετητές που ασχολούνται με την ψηφιοποίηση της πολιτισμικής κληρονομιάς καθώς και Έλληνες σύγχρονοι λογοτέχνες οι οποίοι παρουσιάζοντας τα έργα τους θα μας αποδείξουν ότι η λογοτεχνική κληρονομιά εξακολουθεί να εμπλουτίζεται στις μέρες μας.

Το μείζον θέμα της Ψηφιοποιημένης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της εφαρμογής των Νέων Τεχνολογιών σε κάθε είδους Αρχαιολογικούς χώρους, Παραδοσιακούς Οικισμούς, Μουσεία, Βιβλιοθήκες, Πινακοθήκες και άλλους χώρους Πολιτιστικού ενδιαφέροντος, αποτελεί αυταπόδεικτο παράγοντα οικονομικής ευρωστίας. Ο Τουρισμός, που μαζί με τον Πολιτισμό στην Ελλάδα και στην Ιταλία αποτελούν τις λεγόμενες «βαριές βιομηχανίες» τους, πρέπει να προωθούνται συνολικά και συνδυαστικά. Ο Πολιτιστικός Τουρισμός αυξάνεται ραγδαία, οι επισκέπτες αναζητούν ολοένα περισσότερες βιώσιμες εμπειρίες και σε μικρό χρονικό διάστημα που μπορεί να είναι οι διακοπές του, επιζητούν το μέγιστο της ικανοποίησής τους.

Το έργο POLYSEMi, που χρηματοδοτείται από τον Άξονα 2 «Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική Διαχείριση» του Προγράμματος Interreg Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 αποσκοπεί στην προώθηση της ενίσχυσης της πολιτιστικής κληρονομιάς και των φυσικών πόρων και έχει ως κύριο στόχο να διασώσει τη λογοτεχνική κληρονομιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Απουλίας, οργανώνοντας την σε μια ψηφιακή βιβλιοθήκη, γνωστή και ως “Πάρκο λογοτεχνικών ταξιδιών”.

Στο διασυνοριακό εταιρικό σχήμα υλοποίησης της Πράξης POLYSEMI εκτός από την Περιφέρεια Iονίων Νήσων συμμετέχουν:
•Το Πανεπιστήμιο του Μπάρι
•Ο Δήμος Taranto
•Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο- Επιτροπή Ερευνών
•Η Γενική Διεύθυνση Σύγχρονου Πολιτισμού

Τα αναμενόμενα αποτελέσματα του έργου POLYSEMi είναι η ανάδειξη της ταυτότητας των τοπικών πληθυσμών, η ανακάλυψη ξανά των πολιτιστικών τους ριζών, η δημιουργία ενός ποιοτικού και βιώσιμου μοντέλου Λογοτεχνικού Τουρισμού και η συνακόλουθη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και η οικονομική τους ανάπτυξης.

Το “Πάρκο λογοτεχνικών ταξιδιών” θα αποτελέσει ένα ανοιχτό “Διαδικτυακό Παράθυρο” της πολύτιμης πολιτιστικής κληρονομιάς της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Απουλίας και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του τουρισμού τους, στη δημιουργία νέων τουριστικών επιχειρήσεων και ως εκ τούτου στην αύξηση του αριθμού των θέσεων εργασίας, ειδικά για τους νέους και τις γυναίκες.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο: https://polysemi.di.ionio.gr/index.php/el/homepage-el/