Συναντήσεις του ΖΑΟΑ με τις αρχές – «Κατατέθηκε φάκελος για μελέτη τεσσάρων γηπέδων»

¨

Μια ολοκληρωμένη προσπάθεια κάνει ο Ζακυνθινός Αθλητικός Όμιλος Αντισφαίρισης για να βελτιωθούν οι αθλητικές του υποδομές. Μετά το ενδιαφέρον που έδειξαν οι αρχές και είναι σημαντικό για να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις, μέλη του σωματείου συναντήθηκαν με τον Βουλευτή και τον Δήμαρχο Ζακύνθου, όπου κατέθεσαν μελέτη που αφορά τέσσερα γήπεδα τένις στην Αγία Τριάδα. Το κόστος ανέρχεται στα 200,000 ευρώ, ωστόσο πρέπει να ξεπεραστούν σημαντικά γραφειοκρατικά ζητήματα για να υλοποιηθεί.
Ο προπονητής του ΖΑΟΑ αναφερόμενος στις συναντήσεις που έγιναν είπε: «Για τις παρεμβάσεις κάναμε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ζακύνθου. Κατατέθηκε ένας φάκελος με μελέτη τεσσάρων γηπέδων. Των δυο δηλαδή που υπάρχουν ήδη και των δυο γηπέδων που δεν έχουν ολοκληρωθεί. Επίσης με ένα εντευκτήριο στη μέση, το οποίο θα είναι η γραμματεία του ομίλου μας. Κατατέθηκε η μελέτη όλων αυτών για τον τρόπο και το κοστολόγιο που είναι όλο αυτό. Το κόστος ανέρχεται γύρω στα 200,000 ευρώ».


Ο κ. Βαζαίος τόνισε ότι υπάρχουν γραφειοκρατικά θέματα τα οποία πρέπει να ξεπεραστούν άμεσα για να ολοκληρωθεί με επιτυχία ένα μεγάλο έργο.
«Στη συνάντηση που έγινε ο Δήμαρχος μίλησε ότι ανήκει στο Δημόσιο και έχει παραχωρηθεί ο χώρος στον Δήμο με ΦΕΚ για κάποια χρόνια. Επίσης υπάρχει και το θέμα του αιγιαλού. Για να προχωρήσει το έργο θα πρέπει να ξεπεραστούν όλα αυτά τα γραφειοκρατικά ζητήματα για να υπάρξει χρηματοδότηση».
Ο προπονητής του ΖΑΟΑ τόνισε ότι και ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης τόνισε ότι θα βοηθήσουν να ξεπεραστούν τα προβλήματα και η μελέτη για τα τέσσερα γήπεδα να προχωρήσει προς τα μπροστά.
«Έγινε συνάντηση και με τον Βουλευτή Ζακύνθου και ο ίδιος φάκελος κατατέθηκε και έδειξε ενδιαφέρον να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά θέματα και να ζητήσει από την Ελληνική Κυβέρνηση την χρηματοδότηση για να γίνουν αυτά τα έργα. Και αυτός αναφέρθηκε στα θέματα που είπε και ο Δήμαρχος και θα βοηθήσει να ξεπεραστούν και να μπορέσει να βρεθεί μια άκρη για να χρηματοδοτηθεί το έργο».
Ο Όμιλος αναμένεται να έχει συναντήσεις τόσο με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, όσο και με τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Γιώργο Στασινόπουλο και την Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Πολιτισμού Αικατερίνη Μοθωναίου.
Εν τω μεταξύ σχεδόν έτοιμος είναι ο φάκελος του ΖΑΟΑ για να εγγραφεί πλήρως στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες όλα θα είναι έτοιμα για τον σύλλογο.