Θλίψη για τον χαμό του 19χρονου στον Αγγερικό | Την παρέμβαση των αρχών ζητά η Τ.Κ. για τον δρόμο – καρμανιόλα

Από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης σε θλίψη έχει βυθίσει την τοπική κοινωνία της Ζακύνθου ο χαμός του 19χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο που σημειώθηκε στον Αγγερικό. Οι κάτοικοι του χωριού επισημαίνουν ότι στον δρόμο που έχασε τη ζωή του ο νεαρός έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία ατυχήματα και ζητούν από τις τοπικές αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μειωθεί η επικινδυνότητα σε συγκεκριμένα σημεία.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Σπύρος Φαραός, μίλησε στην ΗΜΕΡΑ για το τραγικό περιστατικό. «Νιώθουμε θλίψη για αυτό το γεγονός. Για ένα δυστυχώς ακόμα αιματηρό τροχαίο που έγινε στην περιοχή μας. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του οδηγού που δυστυχώς έφυγε από τη ζωή σε πολύ νεαρή ηλικία. Δεν γίνεται να χάνονται ζωές έτσι άδικα. Γίναμε μάρτυρες αυτού του γεγονότος, που δυστυχώς δεν ήταν το πρώτο, αλλά δυστυχώς όπως φαίνεται δεν θα είναι ούτε το τελευταίο». Ο κ. Φαραός τόνισε ότι είναι αναγκαίο να ληφθούν δραστικά μέτρα για να μειωθεί η επικινδυνότητα. «Το Τοπικό Συμβούλιο έχει επισημάνει το πρόβλημα που υπάρχει σε αυτό το σημείου της Ε.Ο. Ζακύνθου – Βολιμών και πλέον δεν μπορούμε να ανεχτούμε να γίνονται τόσο σοβαρά τροχαία και δυστυχώς, τα περισσότερα από αυτά θανατηφόρα. Πρέπει να παρθούν σοβαρά και δραστικά μέτρα».


Ο πρόεδρος επισήμανε επίσης, ότι πρόκειται για ένα σημείο, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα, ενώ πρόκειται για μία πυκνοκατοικημένη περιοχή και έτσι, ο κίνδυνος είναι μεγάλος και για περαστικούς αφού δεν υπάρχει πεζοδρόμιο. «Δυστυχώς σε αυτό το σημείο η κίνηση είναι αυξημένη. Αυτή η ευθεία δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα. Έχουμε κάνει παρεμβάσεις και επισημαίνουμε πάντα στην Τροχαία και την Αστυνομική Διεύθυνση ότι πρέπει να ελέγχεται η ταχύτητα σε αυτούς τους δρόμους. Βεβαίως δεν θα υποδείξουμε στην αστυνομία τι πρέπει να κάνει, αλλά αυτό που πρέπει να σταματήσει είναι η ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας. Θα πρέπει ειδικοί να δουν τι μπορεί να γίνει σε αυτό το σημείο του δρόμου αλλά και στο σύνολο (από Σαρακηνάδο έως Άγιο Δημήτριο), γιατί δυστυχώς υπάρχουν πολλά επικίνδυνα σημεία. Δεν είμαι ειδικός για να προτείνω λύσεις. Πριν λίγους μήνες σημειώθηκε και άλλο τροχαίο στο ίδιο σημείο, με αποτέλεσμα ένα παιδί να αντιμετωπίζει ακόμα σοβαρά προβλήματα υγείας. Προτείνω να γίνει μία συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Αστυνομικό Διευθυντή για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Να δράσουμε από κοινού και να δώσουμε λύσεις για να σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα».

Αργύρης Μηλιοφίτης – Αυτόπτης μάρτυρας τροχαίου δυστυχήματος
«Άκουσα έναν θόρυβο. Ήμουν στην αποθήκη εκείνη την ώρα και μόλις βγήκα έξω, είδα το αυτοκίνητο ντεραπαρισμένο, με την πλευρά του οδηγού να βρίσκεται στα πλακάκια της εκκλησίας. Είχαν σταματήσει 2-3 αυτοκίνητα και έτρεξα και εγώ προς τα εκεί. Είχε πάρει φωτιά ο κινητήρας του αυτοκινήτου. Έψαξα να βρω έναν πυροσβεστήρα. Τα άλλα τα παιδιά προσπάθησαν να βγάλουν έξω τον άνθρωπο που ήταν ζωντανός. Ο δρόμος, δυστυχώς, επιτρέπει στους οδηγούς να αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα. Η συγκεκριμένη στροφή είναι τόσο γλυκιά που σε «πετάει» χωρίς να το πάρεις χαμπάρι… Συνέχεια σημειώνονται ατυχήματα εδώ. Αυτή είναι η τρίτη φορά που αυτοκίνητο χάνει τον έλεγχο σε αυτό το σημείο»

Πέτρος Τσίπηρας
«Δεν φυλάσσεται καθόλου το συγκεκριμένο σημείο και δεν υπάρχει αστυνόμευση. Είναι μία ευθεία και οι οδηγοί αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες. Είναι όμως μία κατοικημένη περιοχή και δυστυχώς όλοι οι οδηγοί συμπεριφέρονται σαν να είναι κανονική εθνική οδός. Είναι επικίνδυνα τα πράγματα. Εάν υπήρχαν κάθε μέρα μπλόκα δεν θα συνέβαιναν αυτά. Ο κόσμος όταν βλέπει ότι δεν υπάρχει αστυνόμευση τρέχει. Ειδικά αυτές τις μέρες που είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας και οι δρόμοι είναι άδειοι. Όταν βλέπει ο άλλος ότι δεν υπάρχει κίνηση, τρέχει. Δεν γίνεται να φεύγουν έτσι αθώες ψυχούλες, μικρά παιδιά. Οι αρμόδιοι πρέπει να κοιτάξουν τι μπορούν να κάνουν και να βρουν λύσεις. Λυπάμαι για τα παιδιά που χάνονται».