Μητρώο Αθλητικών Σωματείων – Ολοκλήρωσε την εγγραφή του ο Απολλοφάνους Φιλόξενος

Το τρίτο σωματείο στο νησί μας μετά την ΑΓΕΖ και τον ΑΝΟΖ που εγγράφεται ολοκληρωτικά στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων είναι ο σύλλογος πολεμικών τεχνών του Απολλοφάνους Φιλόξενου. Το σωματείο μπήκε στο άθλημα του ζίου ζίτσου και κατάφερε να ολοκληρώσει τις διαδικασίες που απαιτούνταν, ενώ ο προπονητής του Δημήτρης Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε ότι θα μπορούσε να γίνει και νωρίτερα η εγγραφή αφού έλειπε μόλις ένα δικαιολογητικό.
«Ο σύλλογος μας ο Απολλοφάνους Φιλόξενος εγγράφηκε στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. Θα είχαμε γραφτεί νωρίτερα αλλά μια ασάφεια του νόμου σε ένα έντυπο που χρειαζόταν καθυστέρησε τις διαδικασίες. Τελικά μας απάντησε η Γ.Γ.Α. και στείλαμε τα σχετικά έγγραφα και ολοκληρώσαμε την εγγραφή μας. Εγώ είμαι υπέρ της νομιμότητας στο ότι γίνεται. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε αθλητική αναγνώριση από το 1994 και συνεχώς είμαστε μέσα σε όλες τις αλλαγές της νομοθεσίας. Έτσι και τώρα θέλαμε να γραφτούμε και τα καταφέραμε».
Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι πιστεύει θα υπάρχουν ιδιαίτερα οικονομικά οφέλη στους συλλόγους λόγω του Μητρώου και τόνισε ότι τα αθλητικά σωματεία αιμορραγούν.
«Επειδή ζούμε στην Ελλάδα δεν πιστεύω ότι θα υπάρχουν ιδιαίτερα οικονομικά οφέλη για τα σωματεία. Θα προσπαθεί κάθε σύλλογος με δικά του μέσα ή με χορηγίες. Αιμορραγούν οικονομικά, αγωνιστικά και αθλητικά τα σωματεία. Οι πληροφορίες που έχω, είναι ότι υπάρχει μια πτώση σε όλη την Ελλάδα. Εύχομαι όταν τελειώσει η καραντίνα να επανέλθουμε στην κανονικότητα, που θα αργήσει να έρθει».
Ο προπονητής του Απολλοφάνους Φιλόξενος πρόσθεσε ότι περιμένουν οι σύλλογοι και τα όσα εξήγγειλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού για οικονομική βοήθεια.
«Έχει ανακοινώσει ο Υπουργός κάποια μέτρα για τα σωματεία. Περιμένουμε να δούμε αν επαληθευτούν οι δηλώσεις του. Να τονίσω πάντως ότι τα χρήματα που δίνονται στους συλλόγους είναι λίγα σε σχέση με τα έξοδα που έχουν».