Δημοτικό Γήπεδο Αμπελόκηπων – Αρχίζει και «πρασινίζει» ο αγωνιστικός χώρος

Ξεκίνησαν οι εργασίες από τον εργολάβο για το Δημοτικό Γήπεδο Αμπελοκήπων, αφού μετά την απομάκρυνση του παλιού χλοοτάπητα τοποθετείται ο νέος αγωνιστικός χώρος που φυσικά «πρασινίζει» και δημιουργείται μια νέα πιο όμορφη εικόνα. Επιτέλους μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα οι εγκαταστάσεις αναβαθμίζεται με νέο συνθετικό πλαστικό χλοοτάπητα νέας γενιάς, ο οποίος σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι διαθέσιμος για να φιλοξενήσει ποδοσφαιρικά παιχνίδια στο νησί μας.
Μάλιστα η συγκυρία με την πανδημία του κορωνοϊού και το lockdown και η μη πραγματοποίηση αγώνων στο νησί μας δίνει την ευκαιρία στις εργασίες να προχωρήσουν με ακόμα πιο γοργούς ρυθμούς και να ολοκληρωθούν με απόλυτη επιτυχία.
Να πούμε ότι η τοποθέτηση του χλοοτάπητα είναι το πρώτο κομμάτι, ενώ μετά θα μπει το καουτσούκ και οι υπόλοιπες διαδικασίες ώστε το γήπεδο να είναι έτοιμο. Φυσικά η Π.Ε. Ζακύνθου παρακολουθεί από κοντά τις εργασίες προκειμένου να ολοκληρωθούν άμεσα και να μπορέσουν οι Αμπελόκηποι να αναβαθμιστούν.
Τα πιο σημαντικά βήματα έχουν γίνει άλλωστε για να ολοκληρωθεί ένα έργο πνοής για την περιοχή και τα σωματεία της, τα οποία πάλεψαν επί σειρά ετών για να μπορέσουν να έχουν ένα γήπεδο ασφαλές για τους αθλητές αλλά και τους φιλάθλους που θα έρθουν να δουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.


Ένα νέο γήπεδο κερδίζουν οι ταλαιπωρημένες αθλητικές υποδομές του νησιού


Η ολοκλήρωση των διαδικασιών στους Αμπελόκηπους βέβαια είναι μια θετική εξέλιξη για το νησί μας και τις αθλητικές του υποδομές, αφού θα υπάρχει ένα έξτρα γήπεδο που θα εξυπηρετήσει τόσο τα σωματεία της Γ’ Εθνικής όσο και των Τοπικών Πρωταθλημάτων. Έτσι θα απορροφηθεί η πίεση που δέχεται ο ηλικίας 6 χρόνων τάπητας του Μαχαιράδου και θα μπορέσουν να γίνουν παρεμβάσεις όσον αφορά τον Αγγερικό που είναι άλλο ένα γήπεδο που θα χρειαστεί άμεσα επιδιορθώσεις και στον πλαστικό του χλοοτάπητα. Για το νησί μας πάντως είναι οπωσδήποτε έναν συν που οι Αμπελόκηποι θα είναι σε άριστη κατάσταση, ενώ θα υπάρχει ευκαιρία να βελτιωθούν εγκαταστάσεις και σε άλλα σημεία. Θυμίζουμε ότι και ο Δήμος έχει δεσμευτεί για τη δημιουργία βοηθητικού ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Δημοτικό Στάδιο, με το έργο αυτό να ενδιαφέρει τις ομάδες του νησιού μας.