Με την πρέσβη της Κούβας συναντήθηκε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού

•Πρόταση για διοργάνωση φεστιβάλ στη Ζάκυνθο με κουβανέζικη αποστολή με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Με την πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα Zelmy Maria Dominguez Cortina συναντήθηκε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Αναστάσιος Μαρίνος. Στην ανάρτησή του στο Facebook, για τη συγκεκριμένη συνάντηση ο Αντιδημάρχος έγραψε: «Οι προοπτικές ενίσχυσης των διμερών εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων Ελλάδας και Κούβας βρεθήκαν στο επίκεντρο της συνάντησής μας. Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της κυρίας πρέσβη συζητηθήκαν, εκτενώς, θέματα που άπτονται του διμερούς θεσμικού πλαισίου συνεργασίας των δύο χωρών, με στόχο τον εμπλουτισμό του, καθώς και η διοργάνωση φεστιβάλ στη Ζάκυνθο με κουβανέζικη αποστολή με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση και τη συμβολή του νησιού μας μέσω κυρίως της φιλικής εταιρίας στην ηρωική αυτή επανάσταση.
Η πρέσβης της Κούβας, από τη μεριά της με ενημέρωσε για τις συμφωνίες που έχουν συνάψει οι δύο χώρες στον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό και την Παιδεία, αλλά και αυτές που εκκρεμούν στον τομέα της Υγείας, της Δικαιοσύνης και του Τουρισμού. Ευχαρίστησα την κυρία πρέσβη για την άριστη φιλοξενία της και χαιρέτισα την εν λόγω συνάντηση, η οποία μόνο οφέλη μπορεί να προσδώσει. Και δεν παρέλειψα να αναφερθώ στις εξαγωγικές δραστηριότητες της Ζακύνθου αλλά και στον τουριστικό τομέα αφού θα μεριμνήσουμε σύντομα να προβούμε στις απαραίτητες διαδικασίες ούτως ώστε να υποδεχτούμε τουρίστες από διαφορά μέρη της Κούβας. Ανέφερα ακόμη πως η Ζάκυνθος είναι μια περιοχή με «πλούσια» προϊόντα και επιθυμεί τη σύναψη διμερών συνεργασιών με χώρες του εξωτερικού, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, την Κούβα. Καθώς επίσης είναι και ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας και σίγουρα θα συναρπάσει τους Κούβανεζους ταξιδιώτες».