Μητρώο Αθλητικών Σωματείων – 14 σύλλογοι από τη Ζάκυνθο είναι στην προεγγραφή

Σημαντικά οικονομικά βοηθήματα περιμένουν τους συλλόγους που θα έχουν τουλάχιστον προεγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Στο https://somateia.gga.gov.gr/ μπορεί να μπει ο κάθε σύλλογος για να δει αν βρίσκεται σε αυτή τη λίστα και αν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που απαιτούνται. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται εκεί συνολικά 14 σύλλογοι από τη Ζάκυνθο έχουν προεγγραφεί, ωστόσο δεν έχουν ολοκληρώσει όλοι τις απαραίτητες διαδικασίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει περίπτωση ο αριθμός των σωματείων από το νησί μας να αυξηθεί όσο περνάει ο καιρός, αφού καθημερινά εγγράφονται σύλλογοι.
Αναλυτικά τα αθλητικά σωματεία που έχουν τουλάχιστον προεγγραφεί από τη Ζάκυνθο. Από το ποδόσφαιρο είναι: ΑΟ Λεβάντε, Δόξα Πηγαδακίων, Εθνικός Σκουλικάδου, Έσπερος, Φλόγα Κυψέλης, Αστέρας Μαχαιράδου, Θύελλα Αμπελοκήπων.
Aπό εκεί και πέρα στα υπόλοιπα αθλήματα οι σύλλογοι που έχουν προεγγραφεί είναι: Απολλοφάνους (Ζίου Ζίτσου), Αλκίμαχος Ζακύνθου (Ταε Κβο Ντο), ΖΑΟΑ (Αντισφαίριση), ΖΕΥΣ (Κολύμβηση), Φιλόξενος Α.Σ. ΑΜΕΑ (Κολύμβηση) ΑΛΕΖ (Μηχανοκίνητος Αθλητισμός), ΑΝΟΖ (Ιστιοπλοΐα).
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία ώστε να γνωρίζουμε ακριβώς ποια σωματεία έχουν προχωρήσει στις απαιτούμενες διαδικασίες. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί και κάποιος σύλλογος που δεν αναφέρεται στο δημοσίευμα μας να έχει προχωρήσει την αίτηση του. Σύντομα θα υπάρχει μια πιο σαφής εικόνα, ωστόσο όλα δείχνουν ότι για την ώρα αυτοί είναι οι σύλλογοι από τη Ζάκυνθο που έχουν προεγγραφεί, ενώ θυμίζουμε ότι και η ΑΓΕΖ έχει ήδη εγγραφεί στο 100%.
Θυμίζουμε ότι για όσα σωματεία έχουν προεγγραφεί ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε οικονομική ενίσχυση. Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Έχουμε το δάχτυλο μας πάνω στον σφυγμό της αθλητικής κοινότητας. Για αυτόν τον λόγο και μετά από συννενόηση με τον πρωθυπουργό έδωσα την εντολή να στηριχθούν άμεσα με την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία που έχουν προεγγραφεί στο μητρώο ανεξαρτήτως της πορείας ελέγχου προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες ανάγκες που έχουν προκύψει. Ελπίζω ότι αυτή η δοκιμασία θα κρατήσει όσο το δυνατόν λιγότερο»
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Υφυπ. Αθλητισμού όλα τα σωματεία που βρίσκονται στο στάδιο της προεγγραφής θα ενισχυθούν οικονομικά ανεξαρτήτως ελέγχου και μένει να φανεί αυτό στην πράξη.