Λ. Αυγενάκης | «Θα στηριχθούν με καταβολή οικονομικής ενίσχυσης τα σωματεία που έχουν προεγγραφεί στο Μητρώο»

Οικονομική ενίσχυση σε όλους τους συλλόγους που έχουν προεγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων ανακοίνωσε χθες ο Υφυπουργός Αθλ. Λευτέρης Αυγενάκης. Αναφερόμενος στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε προσπαθεί να στηρίξει τα σωματεία οπουδήποτε είναι δυνατόν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:


«Απευθύνω αυτό το μήνυμα προς όλη την Αθλητική Οικογένεια της χώρας μας . Και στην Αθλητική οικογένεια ανήκουμε όλοι. Ο καθένας και η καθεμία που έχουμε εντάξει στην καθημερινότητα μας τον αθλητισμό. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές, προπονητές, γονείς, διοικητικοί παράγοντες, στελέχη αθλητικών κέντρων. Όλοι όσοι έχουμε τον αθλητισμό στη ζωή και την καθημερινότητα μας. Δυστυχώς η πανδημία πλήττει ολοένα και περισσότερο τις κοινότητες μας. Όταν ανοίξαμε τις αθλητικές δραστηριότητες μετά το πρώτο κύμα του κορωνοϊού εκφράσαμε την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε με προφυλάξεις να συνυπάρξουμε μαζί του. Σταδιακά να επιτρέπουμε ολοένα και περισσότερα αθλήματα με αποκορύφωμα τη μερική επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα. Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι. Ύστερα από μια περίοδο σταθερότητας τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά και στη χώρα μας και οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η νέα επέλαση της πανδημίας θα κλονίσει τις αντοχές του ΕΣΥ. Δοκιμάζοντας όχι μόνο ασθενείς αλλά και τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας. Πρέπει να το αποφύγουμε πάση θυσία. Σήμερα βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν . Όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός μας προς ημερών στο διάγγελμα του είμαστε υποχρεωμένοι να βάλουμε πρώτα και πάνω από όλα την υγεία των Ελλήνων. Όσο και αν είναι δυσάρεστη η αναστολή προπονήσεων και αγώνων στη μεγάλη πλειονότητα του αθλητικού φάσματος, οφείλουμε να εφαρμόσουμε επακριβώς τις συστάσεις των ειδικών για να περιορίσουμε την πανδημία και μέσω του αθλητικού πεδίου. Για να νικήσουμε όπως και την άνοιξη σε αυτή τη μάχη με τον COVID 19. Κατανοώ όλους τους προβληματισμούς που εκφράζονται από την αθλητική οικογένεια μέσω επιστολών, μηνυμάτων και ανακοινώσεων στα social media. Τους συμμερίζομαι και αντιλαμβάνομαι πόσο επηρεάζεται ο αθλητισμός και το κύτταρο ανάπτυξης του. Και κυρίως τα ερασιτεχνικά σωματεία. Και αν οι οικονομικές επιπτώσεις απαλύνονται από την ένταξη των σωματείων στην ομπρέλα των μέτρων προστασίας όπως έγινε την άνοιξη καθώς και άλλα άμεσα και έμμεσα μέτρα ενίσχυσης τους, γνωρίζω ότι δεν διορθώνονται οι άλλες επιπτώσεις , εκείνες στην αλυσίδα της αθλητικής δραστηριότητας. Όμως ακούμε τον προβληματισμό τους και λαμβάνουμε αποφάσεις σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις των λοιμωξιολόγων .
Έχουμε το δάχτυλο μας πάνω στον σφυγμό της αθλητικής κοινότητας. Για αυτόν τον λόγο και μετά από συννεννόηση με τον πρωθυπουργό έδωσα την εντολή να στηριχθούν άμεσα με την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία που έχουν προεγγραφεί στο μητρώο ανεξαρτήτως της πορείας ελέγχου προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες ανάγκες που έχουν προκύψει. Ελπίζω ότι αυτή η δοκιμασία θα κρατήσει όσο το δυνατόν λιγότερο. Έυχομαι μερικές εβδομάδες και κατόπιν θριαμβευτές και σε αυτή τη μάχη με τον κορωνοϊό θα επιστρέψουμε σταδιακά στην καθημερινότητα. Σας ζητώ να συνεργαστούμε όλοι μαζί. Να προπονηθούμε όλοι μαζί, στην υπομονή και στην επιμονή εφαρμογής και αυτών των μέτρων και θα νικήσουμε».