Νέος εξοπλισμός για το κλειστό της Παναγούλας – «Μεταμορφώνονται» οι αθλητικές εγκαταστάσεις (φώτο)

Μετά από τρία χρόνια από τη στιγμή που έγινε η συνεργασία ανάμεσα στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου και τον Δήμο του νησιού μας, ήρθε επιτέλους ο αθλητικός εξοπλισμός στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου της Παναγούλας που μεταμορφώνονται προς το καλύτερο. Η απόφαση είχε ληφθεί συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2017 και στόχος ήταν να βοηθηθούν τα αθλητικά σωματεία της Ζακύνθου αλλά και οι μαθητές του Λυκείου της Παναγούλας που χρησιμοποιούν το κλειστό.
Επίσης τον περασμένο Σεπτέμβριο υπογράφηκε η σύμβαση για τον αθλητικό εξοπλισμό, ανοίγοντας τον δρόμο για την παράδοση του που έγινε χθες, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, αλλά και μελών των αθλητικών σωματείων της ΑΓΕΖ και του ΖΑΟ.

Και ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γ. Στασινόπουλος ήρθε να δει από κοντά τον νέο εξοπλισμό

Ο εξοπλισμός που παραδόθηκε από μεταφορική εταιρία είναι ο ακόλουθος: Μεταλλικός πάγκος αναπληρωματικών με κάθισμα γηπέδου (12 θέσεις για κάθε πλευρά), Προστατευτικό Στρώμα τοίχου από ξύλο OSB αδιαβροχοποιημένο, Μεταλικός Πάγκος αποδυτηρίων με ξύλινο κάθισμα και κρεμάστρα (10 στο σύνολο τους), Μπασκέτα τοίχου με πρόβολο 150 εκ., Ταμπλό διαστάσεων 120Χ90 εκ., Σετ ορθοστάτες Βόλεϊ, με δυνατότητα ρύθμιση του ύψους για Ανδρικό, Γυναικείο, Παιδικό αλλά και για Badminton – Tennis, Προστατευτικό Ορθοστάτη Βόλεϊ, Δίχτυ Βόλεϊ αγώνων, Σετ 2 Αντένες Βόλεϊ, Μπάλα βόλεϊ Mikasa (Επίση Μπάλα της A1)».


Σύγχρονοι θα είναι οι πάγκοι των αποδυτηρίων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος μιλώντας για την παράδοση του εξοπλισμού τόνισε ότι θα βοηθηθούν σε μεγάλο βαθμό τα αθλητικά σωματεία, αλλά και όσοι άλλοι χρησιμοποιούν το Κλειστό Γυμναστήριο της Παναγούλας.
«Επιτέλους μετά από αρκετά χρόνια και αρκετές διαδικασίες ολοκληρώθηκε η παραλαβή των υλικών που είχαν προγραμματιστεί αξίας 18,330 ευρώ για εξοπλισμό που χρειάζονται οι αθλητές για το μπάσκετ και το βόλεϊ. Έχει πάγκους, όργανα γυμναστικής και οτιδήποτε άλλο για να λειτουργήσει καλά το γυμναστήριο εδώ στην Παναγούλα. Το Κλειστό έχει αλλάξει πλέον μορφή και έγινε όπως πρέπει να είναι και οι συνθήκες είναι οι κατάλληλες για τους αθλητές. Ο Δήμος έχει καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια σε αυτό το αποτέλεσμα και ας έχουμε αυτό το μικρό Κλειστό να λειτουργεί προς όφελος της κοινωνίας».

Διαφορετικοί όμως θα είναι και οι πάγκοι των ομάδων που θα έχουν καθίσματα όπως πρέπει

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου Σταύρος Κακολύρης σημείωσε από τη μεριά του, ότι έχουν γίνει και άλλες παρεμβάσεις από τον Δήμο, αφού επιδιόρθωσε και τη σκεπή του Κλειστού Γυμναστηρίου, που υπέστη ζημιές από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός».
«Εκτός από την Προγραμματική Σύμβαση που έκανε η Περιφέρεια με τον Δήμο για τον εξοπλισμό, προχωρήσαμε σε εργασίες για την αίθουσα του γυμναστηρίου. Έχουμε ήδη ξηλώσει τα σίδερα και βάφουμε τον χώρο. Γίνεται μόνωση στις ταράτσες και η σκεπή του κλειστού επιδιορθώθηκε. Τα όργανα τις επόμενες μέρες θα στηθούν κανονικά ώστε να τα αξιοποιήσουν οι αθλητές της ΑΓΕΖ, του βόλεϊ και οι μαθητές του σχολείου. Οπότε ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια και έχουμε πάντα πολύ καλή συνεργασία. Σε λίγες ημέρες θα παραλάβουμε και το γήπεδο των Αμπελοκήπων όπου και εκεί ο Δήμος και η Περιφέρεια προχωρούν σε εργασίες».

Ένα από τα εξαρτήματα που θα ενισχύσουν και το φιλέ είναι αυτό

Βέβαια για τα ίδια τα αθλητικά σωματεία η βοήθεια είναι τεράστια με τον εξοπλισμό που παρελήφθη και ήρθαν και ακόμη και αθλητές να βοηθήσουν για να μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις με ασφάλεια. Ο Γιώργος Θεοδωρίτσης που είναι μέλος του Δ.Σ. της ΑΓΕΖ τόνισε ότι είναι μια μεγάλη μέρα για τον αθλητισμό του νησιού αλλά και τους συλλόγους που χρησιμοποιούν το γήπεδο ,όπως και για τους μαθητές που θα έχουν και γυμναστήριο από εδώ και πέρα.
«Είναι μια σημαντική μέρα παρόλο που βρισκόμαστε σε καραντίνα. Έγινε η παράδοση ενός σημαντικού αθλητικού εξοπλισμού όπου έχει παίξει ρόλο και η Περιφέρεια που τον χρηματοδότησε αλλά και ο Δήμος, ο οποίος έκανε την τεχνική μελέτη για την προμήθεια αυτών των υλικών και η ΑΓΕΖ η οποία συντονίζει όλες τις υπηρεσίες για να φτάσουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Τα νέα στρώματα δεν λείπουν από τον νέο εξοπλισμό που ήρθε στην Παναγούλα

Ο κ. Θεοδωρίτσης αναφερόμενος στο γυμναστήριο, είπε ότι η δημιουργία του θα γίνει ακριβώς κάτω από τις κερκίδες του γηπέδου.
«Θα δημιουργηθεί κάτω από τις κερκίδες του κλειστού μια αίθουσα ενδυνάμωσης που θα λειτουργήσει παράλληλα με την αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου και θα βοηθήσει τα αγωνιστικά τμήματα όλων των ομάδων που προπονούνται στην Παναγούλα και ακόμη και των σχολείων τα μεγάλα παιδιά με την ευθύνη των γυμναστών τους. Θα μπει αναγκαίος και σύγχρονος εξοπλισμός για τα αποδυτήρια, τους πάγκους των αναπληρωματικών κ.α.»
Ο εξοπλισμός ήταν αναγκαίος για τα αθλητικά σωματεία που χρησιμοποιούν το Κλειστό της Παναγούλας, ενώ έχει μεγάλη σημασία το γεγονός ότι ακόμα και οι μαθητές του Λυκείου της περιοχής θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον χώρο που είναι πια ολοκαίνουργιος μετά την πρόσφατη τοποθέτηση του παρκέ, αλλά και την παραλαβή του απαιτούμενου αθλητικού εξοπλισμού.

Οι Γ. Θεοδωρίτσης και Δ. Βερτζάγιας παρακολουθούν και σημειώνουν τον εξοπλισμό που ήρθε για να μη λείψει τίποτα