Περιφέρεια Ι.Ν.: Πρόγραμμα ενημέρωσης και δραστηριοποίησης εκπαιδευτικών και μαθητών για την προστασία της Θάλασσας

efimeridakefalonia

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σε συνεργασία με την HELMEPA οργάνωσαν διαδικτυακή παρουσίαση του προγράμματος “Παιδική HELMEPA”, μετά από την πρώτη εκδήλωση στην Κέρκυρα, για τους Εκπαιδευτικούς των Περιφερειακών Ενοτήτων Λευκάδας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αξιοποιώντας την συνεργασία της με την HΕLMEPA “Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος”, υποστηρίζει τα προγράμματα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή παρουσίαση του προγράμματος “Παιδική Helmepa” σε εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, Κεφαλληνίας-Ιθάκης, Ζακύνθου.
Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου συμμετείχε στην παρουσίαση και σε χαιρετισμό της συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για την συμμετοχή τους σε προγράμματα, που στόχο έχουν να δημιουργήσουν υπεύθυνους περιβαλλοντικά, αυριανούς πολίτες.
Αναφέρθηκε ακόμη, στο Μνημόνιο Συνεργασίας HELMEPA και Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με σκοπό την από κοινού προώθηση της εκπαιδευτικής και ενημερωτικής συνεργασίας στους τομείς της Προστασίας του Θαλασσίου Περιβάλλοντος και της Ασφάλειας στη Θάλασσα.
Στην παρουσίαση συμμετείχε και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού και Νεολαίας Γιάννης Αρμενιάκος ο οποίος τόνισε ότι παρότι βρισκόμαστε σε περίοδο ειδικών και αυστηρών προστατευτικών μέτρων λόγω COVID-19 τα οποία αποτελούν τροχοπέδη δράσεων, μπορούμε να προετοιμαστούμε με προτάσεις των εκπαιδευτικών για έρευνα και ενημέρωση των μαθητών αναφορικά με τον πλούτο και την σημασία της Θάλασσας ώστε να έχουμε πλάνο δράσης, όπως για παράδειγμα διοργανώσεις εκθέσεων φωτογραφικού υλικού, εκθέσεων ζωγραφικής των παιδιών και εθελοντικών δραστηριοτήτων υπέρ της Θάλασσας.