Επτανησιακή Συνομοσπονδία: «ΟΧΙ» στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στην Κεφαλονιά

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία συμπαρίσταται στον αγώνα των πολιτών της Κεφαλονιάς, που αντιτίθενται στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στο νησί. Θεωρούμε ότι το ίδιο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν όλα τα νησιά του Ιονίου πελάγους σύντομα. Γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση περί του προγράμματος, το οποίο όπως παρατηρούμε έχει ήδη μπει σε εφαρμογή.

Πιστεύουμε ότι, η μέχρι σήμερα εφαρμογή παρόμοιου προγράμματος προκάλεσε σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα. Η εγκατάσταση ανεμογεννητριών θα αλλοιώσει το απαράμιλλο φυσικό τοπίο, όπως έχει συμβεί, όπου έχει εφαρμοστεί .Η δε πλημμελής συντήρηση του μηχανικού εξοπλισμού της λειτουργίας , προκαλεί σοβαρά προβλήματα και στην υγεία των κατοίκων.. Είμαστε υπέρ μεθόδων παραγωγής ενέργειας που σέβονται το περιβάλλον και τον άνθρωπο.


Για όλα τα παραπάνω, συμπαραστεκόμαστε στην αντίδραση των συμπατριωτών μας και δηλώνουμε έτοιμοι για διάλογο, όσο και για συμμετοχή σε ενέργειες αποτροπής εφαρμογής προγραμμάτων, τα οποία έχουν ήδη προκαλέσει τα προβλήματα που προαναφέραμε. Απευθυνόμαστε στους αρμοδίους της πολιτείας προκειμένου οι σχεδιασμοί για ανάπτυξη να συμβαδίζουν με μια φυσιολογική και ανθρώπινη διαβίωση για όλους μας και για τους απογόνους μας περισσότερο.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γρηγορίου Αικατερίνη

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σαρακίνη-Μεντζελοπούλου Στυλιανή