«Πράσινο φως» από την ΕΕ για το Πάτρα – Πύργος | Δ. Ακτύπης: «Η πραγματικότητα διαψεύδει τις ανυπόστατες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ»

Το δεύτερο «πράσινο φως» πήρε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αίτημα του υπουργείου Υποδομών για ανάθεση του άξονα Πάτρας – Πύργου στην παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών, οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν ότι «η Γενική Διεύθυνση για την Εσωτερική Αγορά, τη Βιομηχανία, την Επιχειρηματικότητα και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (DG Grow) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απεφάνθη ότι η εκ νέου ενσωμάτωση του Πάτρα – Πύργος στη σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού είναι συμβατή με το κοινοτικό δίκαιο». Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υποδομών, η DG Grow συναίνεσε χωρίς παρατηρήσεις, γεγονός που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό.

Αναφορικά με το «πράσινο φως» που δόθηκε πρόσφατα από την Κομισιόν για την υλοποίηση του νέου οδικού άξονα Πατρών – Πύργου, σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή ο Βουλευτής Ν. Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης προέβη στην εξής δήλωση: «Για μία ακόμη φορά η πραγματικότητα διαψεύδει κατά τρόπο πανηγυρικό τις παντελώς ανυπόστατες ανακοινώσεις της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου καθώς και τη συνολική προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαστρεβλώσει τα γεγονότα υποστηρίζοντας ότι δήθεν δεν υπάρχει καμία πρόοδος στις επαφές της Κυβέρνησης με την ΕΕ για το ζήτημα αυτό. Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, ορισμένα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν έντονα λόγο για «απώλεια» του έργου φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξουν ότι όχι μόνο δεν υπάρχει σχετικό αίτημα στην Επιτροπή από την Κυβέρνηση, αλλά ούτε καν συγκροτημένος φάκελος για το έργο αυτό στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να αναλώνεται σε ατέρμονα λαϊκίστικά παραληρήματα η Κυβέρνηση προχωρά σε έργα τα οποία θα αλλάξουν κατά τρόπο καθοριστικό την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών. Η πραγματικότητα, λοιπόν, είναι ότι η αρμόδια Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απεφάνθη τις προηγούμενες ημέρες ότι σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο είναι δυνατή η εκ νέου ενσωμάτωση του Πάτρα – Πύργος στη Σύμβαση Παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού. Με το τρόπο αυτό ανοίγει, πλέον, διάπλατα ο δρόμος ώστε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να προχωρήσει στο επόμενο και τελικό βήμα της διαδικασίας ώστε πάρα πολύ σύντομα να ξεκινήσει το έργο, το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2024. Κλείνοντας, εκτιμώ πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να το σκέφτονται διπλά πριν κάνουν οποιαδήποτε δημαγωγική και ανεύθυνη αναφορά στο έργο που η προηγούμενη Κυβέρνηση παρέλαβε έτοιμο και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, αλλά σκανδαλωδώς το 2015 το έσπασε σε 8 κομμάτια για να ικανοποιήσει τον εκλεκτό της εργολάβο».