Νέα παρέμβαση Καραΐσκου για τα τεστ covid σε Βρετανούς τουρίστες

Τη στάση της περιφερειακής αρχής στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου καταγγέλλει ο Περιφερειακός Σύμβουλος της «ΑΝΑΣΑ» Θανάσης Καραΐσκος, με αφορμή την απάντηση που έδωσε στην επερώτηση που κατέθεσε η παράταξη για τη διενέργεια τεστ covid στους Βρετανούς τουρίστες που φτάνουν στο νησί μας.

Πιο αναλυτικά, πριν την επικαιροποίηση του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας την περασμένη Παρασκευή, η παράταξη κατέθεσε ερώτηση που αφορούσε τις ενέργειες που προτίθεται να πράξει η περιφερειακή αρχή για την προστασία της δημόσιας υγείας στη Ζάκυνθο και ρωτούσε επίσης αν θα ζητήσει από την κυβέρνηση να διενεργούνται τεστ στους τουρίστες πριν αφιχθούν στη Ζάκυνθο. Μεταξύ άλλων, η «ΑΝΑΣΑ» υπογράμμιζε: «Είναι γνωστό ότι η Ζάκυνθος είχε τεθεί σε περιορισμό από τις βρετανικές αρχές μετά τον εντοπισμό 47 επισκεπτών του νησιού που νοσούσαν στον covid-19 κατά την επιστροφή τους στον τόπο τους. Είναι επίσης γνωστό ότι η Ζάκυνθος τέθηκε σε ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση, χωρίς ποτέ να απαντηθεί με σαφήνεια το γιατί. Τώρα η Ζάκυνθος έχει ενταχθεί στο «επίπεδο 3» όπως και η Αττική, χωρίς πάλι να τεκμαίρεται από τα γνωστά στοιχεία. Στην χρονική αυτή στιγμή η Βρετανία αποφάσισε το «άνοιγμα» της ροής επισκεπτών προς την Ζάκυνθο, αίροντας τους περιορισμούς που είχε θέσει».


Με αφορμή την απάντηση που έδωσε η περιφερειακή αρχή στο Π.Σ., ο κ. Καραΐσκος, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει ότι: «Ο κ. Ζορμπάς, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Ιονίων Νήσων απαντώντας στην επερώτηση της ΑΝΑΣΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Σαββάτου: «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν χρειάζεται αρνητικό test για τους Βρετανούς που έρχονται στη Ζάκυνθο»! Ρωτήσαμε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας αν η προσωπική του άποψη, είναι και άποψη της Περιφέρειας. Απάντηση δεν πήραμε ποτέ, ο δε Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Μουζακίτης μας έκλεισε το μικρόφωνο. Ζήτησε μάλιστα από τον κ. Ζορμπά να μην απαντήσει στο ερώτημα! Ο κ. Ζορμπάς είχε πει νωρίτερα ότι επαρκούν τα δειγματοληπτικά τεστ που γίνονται στο αεροδρόμιο Ζακύνθου. Η κ. Περιφερειάρχης που μίλησε πρώτη, ΔΕΝ απάντησε καν στο ερώτημα αν θα ζητήσει από την Κυβέρνηση αρνητικό τεστ 72 ωρών για τους Βρετανούς τουρίστες».