Άρωμα Ζακύνθου με τον Θάνο στη σκηνή του “The Voice” την Κυριακή 25/10

Αρωμα Ζακύνθου θα μυρίσει ξανά στη σκηνή του “The Voice of Greece 5” αυτή την Κυριακή 25 Oκτωβρίου, καθώς μετά την εμφάνιση της Λεονάρντα Καλοφώνου, που έκανε και τους τέσσερις κριτές να γυρίσουν, περνώντας έτσι στην επόμενη φάση, έχουμε ακόμα ένα δικό μας παιδί.

Πρόκειται για τον ταλαντούχο Θάνο Λάμπρου, που είναι γιος του Σπύρου Λάμπρου ιδρυτή της ομώνυμης παιδικής χορωδίας και εγγονός της Κικής Καψάσκη.
Προπάππος του ήταν ο αείμνηστος μουσουργός Σπύρος Καψάσκης ο οποίος έχει διασώσει μεγάλο μέρος της Ζακυνθινός εκκλησιαστικής μουσικής και όχι μόνο.
Ο Θάνος, μπορεί να ζει στην Αθήνα, όμως όλα τα καλοκαίρια της ζωής του τα περνάει στο νησί μας και εχει κληρονομήσει το οικογενειακό μουσικό ταλέντο.
Η μεγάλη του αγάπη από μικρός, ήταν η μουσική και το τραγούδι με τα οποία έχει βάλει σαν στόχο ζωής να ασχοληθεί και επαγγελματικά.


Στη Ζάκυνθο τον Αύγουστο του 2017 είχε φιλική συμμετοχή στο υπαίθριο Δημοτικό θέατρο, στη συναυλία της Ορχήστας Νέων Ζακύνθου, μαζί με τον αξέχαστο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Γιάννη Ζουγανέλη και στην οποία συμμετείχε και η παιδική χορωδία “Σπύρου Λάμπρου”
Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο Θάνο και να πούμε ότι όλη η Ζάκυνθος θα είναι κοντά του!

Η γιαγιά Κική..
Η Αγγελική (Κική) Καψάσκη-Μακρή, γεννήθηκε στην Αθήνα και οι γονείς της ήταν ο Σπύρος και Ανθούλα Καψάσκη που ήταν καθηγητές Μουσικής. Μεγάλωσε σ’ ένα περιβάλλον που εναλλάσσονταν: η ευρωπαϊκή με την βυζαντινή μουσική, οι καντάδες με τις όπερες και τα μαθήματα σολφέζ με τα παιδικά τραγούδια.
Έμαθε Μουσική όπως έμαθε να μιλάει και να περπατάει. Σπούδασε δασκάλα στην Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και πήρε και πολλά μουσικά πτυχία, τα οποία της επέτρεψαν να διοριστει σε ηλικία 22 ετών ως καθηγήτρια Μου­σικής στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης. Εχει διδάξει στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λάρισας, στις Σχολές Νηπιαγω­γών Καρδίτσας και Θεσσαλονίκης και τέλος στη Μαράσλειο μετά το θάνατο του πατέρα της.
Ασχολήθηκε με το παιδικό τραγούδι από 3 1/2 ετών, που τραγουδού­σε στη θεία Λένα (Αντιγόνη Μεταξά).
Τ’ όνειρο του πατέρα της ήταν να γράψει ένα μεγάλο βιβλίο στο οποίο να υπήρχαν όλα τα πετυχημένα παιδικά τραγούδια του σχολείου. Δεν πρόλαβε να το κάνει εκείνος και τόκανε η ίδια γράφοντας δύο μεγάλα βιβλία για μικρά και μεγά­λα παιδιά: ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ και την ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ.
Απεκτησε τρία παιδιά, το Σπύρο και τη Φάνη Λάμπρου και τον Φραγκίσκο Μακρή που έγιναν κι αυτά Μουσικοί και συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση.

Ο προπάππος Σπύρος Καψάσκης
Γεννήθηκε το 1909 και πέθανε το 1967. Ηταν σπουδαίος Συνθέτης. Διετέλεσε καθηγητής του Εθνικού Ωδείου και της Μαρασλείου Ακαδημίας. Το 1936 έγινε διευθυντής της χορωδίας και της ορχήστρας εγχόρδων του EIP. Έγραψε τα: Κρηπίδιον βυζαντινής μουσικής, Ωδική, Θεωρία των ήχων, Εκκλησιαστικοί ύμνοι, Υμνωδία, Επτανησιακή μούσα κ.ά.


Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου
Ιδρυτής και εμπνευστής της Χορωδίας είναι ο Σπύρος Λάμπρου, γιος της μουσικοπαιδαγωγού Κικής Καψάσκη και εγγονός του μουσουργού Σπύρου Καψάσκη. Έχει σπουδάσει Ανώτερα Θεωρητικά, Φλάουτο, Σαξόφωνο, Ακορντεόν και Χορωδία στο Εθνικό Ωδείο και στο Ωδείο Αθηνών. Είναι καθηγητής μουσικής και γυμναστικής στο 3ο Γυμνάσιο Βριλησσίων.

Η Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου δημιουργήθηκε το 1995. Αποτελείται από παιδιά, ηλικίας επτά έως δεκαεπτά ετών.
Το Σύνολο έχει πολύ πλούσια καλλιτεχνική και δισκογραφική παρουσία, καθώς έχει συνεργαστεί δισκογραφικά σε προσωπικούς δίσκους καλλιτεχνών όπως οι Μαρινέλλα, Καίτη Γαρμπή, Νότης Σφακιανάκης, Γιάννης Πουλόπουλος, Στέλιος Ρόκκος, Θάνος Καλλίρης, Νίκος Νομικός, Γιώργος Μαργαρίτης, Ηρώ, “Goin’ Through”, “Κίτρινα Ποδήλατα” και πολλών συνθετών, συμπεριλαμβανομένων των Σταμάτη Σπανουδάκη, Νίκου Ιγνατιάδη, Γιώργου Θεοφάνους, Φοίβου, Δημήτρη Κοντόπουλου, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Διονύση Τσακνή, Αντώνη Βαρδή. Σημαντικές είναι οι συμμετοχές της σε 22 συναυλίες με τον Σταμάτη Σπανουδάκη, σε δύο συναυλίες με τον Γιώργο Θεοφάνους και σε δύο με τη Μαρινέλλα τον Μάιο του 2006 στο Ηρώδειο, για τον Σύλλογο “ΕΛΠΙΔΑ”.
Έχει τραγουδήσει σε ταινίες της Disney (Ηρακλής, Ταρζάν, Lion King, Το Φελαντάκι και η Μεγάλη Παρέα του Γουίνι, Bambi, Το Βιβλίο της Ζούγκλας 1 και 2, Mουλάν 2, Ο Αδελφός μου ο Αρκούδος 2), στις ταινίες Χάρι Πότερ και Πολικό Εξπρές, αλλά και σε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις.
Συνολικά έχει καταγράψει παρουσία σε περισσότερα από 120 Cd. Έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής, το Ηρώδειο, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Θέατρο Badminton, τον Λυκαβηττό και σε πολλά γήπεδα, θέατρα και πλατείες.