Επέστρεψαν στο νησί οι Βρετανοί τουρίστες | «Νιώθουμε ασφαλείς στη Ζάκυνθο»

Ακόμα και στα μέσα του Οκτώβρη το νησί μας αποτελεί πόλο έλξης για τους Βρετανούς, οι οποίοι μόλις έμαθαν ότι δεν θα χρειάζεται πλέον να τεθούν μόνοι τους σε καραντίνα μετά από τις διακοπές τους στη Ζάκυνθο, έσπευσαν να κλείσουν τα εισιτήρια τους για να κάνουν τις διακοπές τους στο νησί μας. Οι περισσότεροι τουρίστες που έφτασαν αυτή την εβδομάδα είναι ηλικιωμένοι και μένουν στην περιοχή του Τσιλιβή. Το μόνο που θέλουν, όπως δηλώνουν, είναι να περάσουν ήρεμες και ξέγνοιαστες διακοπές. Τονίζουν ότι νιώθουν ασφαλείς στο νησί μας και προσθέτουν ότι οι ντόπιοι είναι φιλόξενοι και τους βοηθούν σε ότι χρειαστούν ώστε να περάσουν όμορφα στις διακοπές τους. Παρά το γεγονός ότι και στη δική τους χώρα τα κρούσματα κορωνοϊού συνεχώς αυξάνονται, αυτό δεν τους πτόησε από το να ταξιδέψουν. Εκτός από τους Βρετανούς είναι και αρκετοί και οι τουρίστες από άλλες χώρες επίσης δηλώνουν ότι νιώθουν ασφαλείς στη Ζάκυνθο.

Αφίξεις
Εν τω μεταξύ τις επόμενες ημέρες περιμένουμε στο νησί μας ακόμα 7 πτήσεις. Συγκεκριμένα σήμερα έρχονται από Λονδίνο και Έξετερ δυο αεροπλάνα, ενώ στις 16 του μήνα το πρόγραμμα είναι σχεδόν γεμάτο, αφού θα έχουμε στο αεροδρόμιο αφίξεις από το Μάντσεστερ, το Ντόνκαστερ, το Μπέρμινχαμ, το Μπρίστολ και το Γκάτγουικ.


Δηλώσεις Βρετανών τουριστών
Μάργκαρετ Τζόρνταν

«Ήταν ωραία που «άνοιξε» η Ζάκυνθος.
Δεν έχουν ξαναέρθει στο νησί.
Νιώθουμε ασφαλείς εδώ και είναι υπέροχα.
Ήρθαμε τη Δευτέρα και πήγαμε και στην παραλία. Ήταν πολύ όμορφα.
Θα μείνουμε έντεκα ημέρες και μας αρέσει πάρα πολύ η Ζάκυνθος».

Άντριαν Τζόρνταν
«Όσο και να φοβόμαστε τον κορωνοϊό θέλαμε να πάμε κάπου εκτός Αγγλίας.
Εδώ στη Ζάκυνθο οι άνθρωποι είναι πολύ καλοί, όπως και ο καιρός.
Μπορεί και να βρέξει μερικές μέρες, αλλά αυτό δεν μας ενοχλεί.
Είναι η πρώτη φορά που επισκεπτόμαστε το νησί και θέλουμε να απολαύσουμε τη διαμονή μας».

Μπρίτανυ Ντον
«Ήρθαμε από το Μάντσεστερ.
Αρχικά είχαμε κλείσει σε ξενοδοχείο στις Αλυκές, αλλά μας είπανε ότι δεν θα άνοιγε και άλλαξε η κράτηση μας και καταλήξαμε στο Τσιλιβή.
Όλα είναι πολύ όμορφα εδώ και νιώθουμε ιδιαίτερα ασφαλείς.
Συμπληρώσαμε τη σχετική φόρμα για να έρθουμε και ο σύζυγος μου έκανε και τεστ στο αεροδρόμιο».

Μάρκος Λανγκ – Ελβετός τουρίστας
«Η γυναίκα μου έκανε όλο τον σχεδιασμό των διακοπών. Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής όπως κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη. Ήρθαμε το απόγευμα της Δευτέρας. Δεν έχει πολύ κόσμο, γιατί η σεζόν έχει τελειώσει. Δεν έχουμε δει καθόλου τις παραλίες του νησιού αλλά θα πάμε σίγουρα. Θα μείνουμε συνολικά τέσσερις μέρες».