Έφτασαν χθες 3 πτήσεις από Μ. Βρετανία | Γ. Φιλιπποπολίτης: «Ελπίζουμε να κυλήσουν όλα ομαλά και να μην υπάρξει πρόβλημα με τη διασπορά του ιού»

Με τρεις πτήσεις, μια το πρωί και άλλες δυο το βράδυ, ξεκίνησε χθες η επιστροφή των τουριστών από τη Μεγάλη Βρετανία στο νησί μας. Όλες οι πτήσεις ήταν από την TUI, η οποία συνολικά την εβδομάδα θα έχει περίπου 7-8, ενώ επίσης θα προστεθούν και άλλες 2-3 πτήσεις από άλλες εταιρίες.
Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη για το νησί μας, το οποίο και πάλι θα έχει τουρισμό στο κλείσιμο της σεζόν, ενώ παράλληλα άνοιξαν και πάλι ξενοδοχεία και επιχειρήσεις που θα έχουν σημαντικά έσοδα, ενόψει μιας χειμερινής περιόδου πάρα πολύ δύσκολης από όλες τις πλευρές.
Ο έμπειρος τουριστικός πράκτορας Γιάννης Φιλιπποπολίτης δήλωσε για τις νέες αφίξεις: «Θετικό είναι ότι υπάρχει αυτή η επανεκκίνηση στον τουρισμό από τη Μεγάλη Βρετανία. Ελπίζουμε να κυλήσουν όλα ομαλά και να μην υπάρχει πρόβλημα με τη διασπορά του ιού. Είναι μια ανάσα για εργαζόμενους και επιχειρηματίες. Είναι θετικό το γεγονός ότι η σεζόν, με μια μικρή επανεκκίνηση». Ο κ. Φιλιππολίτης σημείωσε ότι οι τουρίστες που μας επισκέπτονται αυτή την περίοδο είναι κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας. «Περιμένουμε να δούμε μερικούς επισκέπτες στον δρόμο και να υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση. Υπάρχουν κάποια ξενοδοχεία και μαγαζιά που έχουν ανοίξει δειλά δειλά. Πρέπει αυτοί οι άνθρωποι κάπου να πάνε. Στο Τσιλιβή πιστεύω ότι θα είναι οι περισσότεροι τουρίστες και με σύμμαχο τον καιρό θα περάσουν ευχάριστες διακοπές. Έρχονται τουρίστες μεγαλύτερης ηλικίας για ήμερες διακοπές. Κυρίως είναι σε all inclusive ξενοδοχεία. Αυτή την εποχή δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές». Το πολύ θετικό, όπως τονίζει ο κ. Φιλιππολίτης, είναι ότι υπάρχουν και αρκετές μεμονωμένες κρατήσεις σε διαφορετικά καταλύματα, ενώ για άλλη μια φορά τόνισε ότι χρειάζεται προσοχή και τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, από τη στιγμή που υπάρχουν αρκετά θετικά κρούσματα στη Μεγάλη Βρετανία. «Υπάρχουν και μεμονωμένες κρατήσεις σε διαφορετικά καταλύματα και σε βίλες. Δεν πρέπει να έχουμε διασπορά του κορωνοϊού και θέλει μεγάλη προσοχή από όλους. Τα ξενοδοχεία και οι τουριστικές επιχειρήσεις τηρούν τα μέτρα. Ξέρουμε ότι είναι πολλά τα κρούσματα στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά με τις κατάλληλες προφυλάξεις δεν θα υπάρξει πρόβλημα».