Ο Ερασίμολπος σχολιάζει:

Μια ζωή γιατρός στη φροντίδα της γυναίκας είχα την τύχη να μην πλήξω ποτέ, γιατί όπως η μήτρα της γυναίκας γεννάει ζωή, έτσι και ο εγκέφαλός της γεννάει ιδέες με φαντασία και σκέρτσο. Δηλώνω λοιπόν θαυμαστής του γυναικείου δημιουργικού και πρακτικού μυαλού. Αν τα κράτη κυβερνούνταν αποκλειστικά από γυναίκες σπάνια θα είχαμε πολέμους, όπου με τραγικό τρόπο, νέοι άνθρωποι με γονείς, γυναίκα και παιδιά αλληλοσκοτώνονται, για την παρανοϊκή ξεροκεφαλιά κάποιου Χίτλερ, Πινοσέτ ή Μουσολίνι.
Ζούμε σε μία ανδροκρατούμενη κοινωνία που θέλει τη γυναίκα να είναι προκλητικά εμφανίσιμη και να μένει πάντα νέα απαγορεύοντάς της απάνθρωπα, να γεράσει σαν ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Δελεαστικές διαφημίσεις στην τηλεόραση από επιτήδειους επαγγελματίες εκμεταλλεύονται τις ανθρώπινες αδυναμίες της ωραιοπάθειας και της ματαιοδοξίας, προτρέποντας τις γυναίκες να αλλάξουν ριζικά την εμφάνισή τους, σύμφωνα με πρότυπα που είναι εξωπραγματικά.
Θαυμάζω τις γυναίκες που έχουν το θάρρος να μην παρασυρθούν, όπως η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ που άφησε τη μύτη της ως είχε. Παρατηρώ λοιπόν από την κορυφή μέχρι τα νύχια τις αλλαγές. Μαλλιά αφύσικά βαμμένα και προσθήκες τεχνητές, φρύδια και ματοτσίνορα ψεύτικα και μάτια ζωγραφισμένα. Μπότοξ, σιλικόνες και πλαστικές στο πρόσωπο που μερικές φορές τις κάνουν αγνώριστες σε σχέση με τον προηγούμενο εαυτό τους (ο λαιμός όμως, παραμένει ο μόνος μαρτυριάρης). Στήθη γεμάτα σιλικόνες, στριμωγμένα από τον στηθόδεσμο μέχρι το πηγούνι, πολύχρωμες προσθήκες νυχιών, πλαστικές αφαίρεσης λίπους από κοιλιά και γοφούς και τέλος, κάτι τακούνια δώδεκα πόντων που μόνο ένας Θεός ξέρει πώς μπορούν να ισορροπήσουν και να περπατήσουν πάνω σε αυτές· από ιατρικής άποψης, αλλάζουν το κέντρο βάρους του σώματος και δημιουργούν σοβαρά ορθοπεδικά προβλήματα..
Αλήθεια, πόσο ωραία είναι η γυναίκα χωρίς αυτές τις παρεμβάσεις στη φυσική της ομορφιά! Αυτό το κυνήγι του ιδανικού, γίνεται αιτία απομάκρυνσης από την ανθρώπινη πραγματικότητα που δεν είναι τέλεια…